Het Nederlandse InShoring Pros en de overkoepelende organisatie van Turkse Science en Technology Parks (TGBD) gaan samenwerken op het gebied van kennis- en personeelsuitwisseling. InShoring Pros zet internationale ict-high potentials bij Nederlandse bedrijven in. Door ict-teams en individuen in hun thuisland te laten werken voor Nederlandse bedrijven en op kantoor bij deze bedrijven bi-culturele en tweetalige ict-professionals te plaatsen, wordt het probleem omtrent de taal- en cultuurbarrière opgelost. Daarnaast zijn deze bi-culturele professionals technisch goed onderlegd.
InShoring Pros biedt bedrijven softwareontwikkelaars uit opkomende landen als Turkije, India, Sri Lanka, Rusland en Oekraïne. Doordat het aanspreekpunt een tweetalige en bi-culturele technisch coördinator is, zijn er volgens eigen zeggen hierbij geen taal- en cultuurproblemen. InShoring Pros werkt met softwareontwikkelaars in de programmeertalen Java, .Net, php, C++ en html5. Daarnaast biedt het bedrijf kant-en-klare webshops in Hybris, Magento en NopCommerce, evenals mobiele apps voor Apple iOS, Android, Blackberry en Windows Phone 8.
Top Talent Program
Met de oplossing van InShoring Pros worden door Nederlandse arbeidskrachten moeilijk in te vullen vacatures ingevuld. Het Turkse Science en Technology Parks ziet voor Turkse professionals veel kansen in het concept. Samen met InShoring Pros start deze koepelorganisatie daarom een Academy om kennisoverdracht op het gebied van ict aan de lokale Turkse bedrijfssector te bevorderen. Daarnaast begint een uitwisselingsprogramma onder de naam Top Talent Program en komen er lokale vertegenwoordigingen van InShoring Pros op de verschillende Science Parks.
‘Door vanuit Nederland de lokale Turkse bedrijfssector op te leiden op het gebied van ict, creëren we een extra reservoir snel inzetbaar toptalent voor de Nederlandse markt’, zegt Edgar Kiwiet, ceo van InShoring Pros. ‘Tegelijkertijd biedt het Top Talent Program Turkse ict-talenten die werkzaam zijn in de Science en Technology Parks de kans om in Nederland internationale werkervaring op te doen. Voor InShoring Pros betekent dit opnieuw toegang tot ervaren ict-personeel voor de Nederlandse markt. Tot slot komt er als gevolg van de samenwerking binnen ieder Science of Technology Park een lokale vertegenwoordiging van InShoring Pros. Van hieruit kan eenvoudig contact gelegd worden met gekwalificeerde softwaredienstverleners die interesse hebben om als leverancier van InShoring Pros de Nederlandse markt te betreden.’
InShoring Pros biedt bedrijven softwareontwikkelaars uit opkomende landen als Turkije, India, Sri Lanka, Rusland en Oekraïne. Doordat het aanspreekpunt een tweetalige en bi-culturele technisch coördinator is, zijn er volgens eigen zeggen hierbij geen taal- en cultuurproblemen.
Wat is een “bi-culturele” technische coördinator? Zijn ze werkelijk zo “bi-cultureel”? Het feit dat je uit Nederland, India of waar dan ook vandaan komt maakt je nog niet tot expert van die cultuur. Laat staan dat je weet hoe je eigen cultuur zich verhoudt tot de andere cultuur en dat je weet hoe te communiceren. Kortom de claim dat er geen taal- en cultuurproblemen meer zijn of zullen kan niet hard gemaakt worden. Waarom? Omdat het coördinators zijn en geen cultuur of communicatie experts
Bert van Hijfte
CConsultancy
Beste Bert, uiteraard is er een discussie mogelijk over de perceptie van bi-cultureel. Graag geef ik je persoonlijk een nadere toelichting over onze invulling van dit principe en hoe wij daadwerkelijk de genoemde drempels weg kunnen nemen.
Hallo Edgar,
De waarheid zal ongetwijfeld ergens in de buurt van het midden liggen. Ik ben er van overtuigd dat jullie een systematiek of aanpak hebben waarbij je je medewerkers soft skills en gevoel voor “onze mede-LANers” bijbrengt. Het is tenslotte 2012 dus daarin ben je de enige niet.
Waarom niet in deze discussie een toelichting geven? Dat is toch gratis reclame, en sluit aan bij het aanbieden van dit artikel aan de Computable.
Beste Michiel & Bert
Onze Technische Coördinatoren hebben hun persoonlijke wortels in twee culturen. Dit kunnen de hoog opgeleide twee generatie immigranten zijn uit de betreffende landen, of ex-pats die inmiddels ‘in-pats’ zijn en hier 10 jaar of langer wonen en in beide culturen zijn opgegroeid. Deze mensen zijn van thuis uit vertrouwd met zowel de Nederlandse mentaliteit, (bedrijfs)cultuur, taal en gewoontes als ook met die van het betreffende land. Ze zijn dus wel degelijk bi-cultureel, communicatief sterk, ervaren in het begeleiden van software-ontwikkelingtrajecten en kunnen daardoor de verschillen tussen de twee culturen overbruggen. Als profiel van onze Technisch Coördinatoren moet je dan denken aan enterprise architects met 10+ jaar ervaring welke elke dag weer bij onze klanten onze claim waarmaken. Uiteraard staat mijn uitnodiging voor een kop koffie voor verdere toelichting nog steeds.
Vriendelijke groet,
Edgar
Ook hier vraag ik me af waarom betreffende redacteur – die er tenslotte zijn naam bij plaatst – het verhaal zo kritiekloos intypt. Ik zou het een meerwaarde vinden als dit soort artikelen iets verder zouden gaan: is die dienst wel zo uniek als de aanbieder denkt? Wat zijn de achtergronden van het probleem op de Nederlandse arbeidsmarkt, hoe ligt dat getalsmatig? Wat vinden klanten van de dienst? Wat zeggen verschillende CIO’s over het concept?
Je kunt diverse invalshoeken verzinnen om met zo’n artikel net even wat verder te gaan. Of zet er ‘advertentie’ boven – dan mag het artikel van mij ook nog wel knipperen en licht geven…