Eén gezin, één plan, één regisseur; de softwareoplossing van Solviteers maakt deze doelstelling uit het regeerakkoord mogelijk. Het in eigen huis ontwikkelde WIZportaal biedt gemeenten en ketenpartners in het werkveld van Werk, Inkomen en Zorg de mogelijkheid om de ondersteuning rond cliënten sluitend te maken. Iedere betrokkene beschikt op elk gewenst moment en vanaf iedere willekeurige locatie over accurate en up-to-date informatie.
Het WIZportaal is een nieuwe, webbased softwareoplossing van Solviteers. Met WIZportaal wordt het voor het eerst mogelijk om alle betrokken partijen binnen het WIZ-domein optimaal te ondersteunen en met elkaar te verbinden. Omdat het WIZportaal volledig webbased is, kan het uitstekend als mobiele toepassing worden ingezet, bijvoorbeeld door het gebruik van tablets. Hierdoor beschikt de consulent, die de cliënt ondersteunt, altijd over accurate en up-to-date informatie. Concreet: tot bij de cliënt aan de keukentafel
WIZportaal ondersteunt de integrale cliëntbenadering door de consulent een totaalbeeld te verschaffen, dankzij de ontsluiting van diverse bronnen binnen het sociale domein. Zo heeft de consulent in één oogopslag inzichtelijk wat er speelt binnen een gezin, van schulddienstverlening tot maatschappelijke ondersteuning, van re-integratie tot WMO-voorzieningen. Hierdoor is optimale ondersteuning mogelijk en een effectieve en efficiënte inzet van middelen.
Eerste gebruiker
Nog voor de officiële introductie heeft Solviteers al een gebruiker gevonden in de gemeente Eindhoven, die als eerste gebruiker nauw betrokken was bij de ontwikkeling van deze van het portaal. Eindhoven gebruikt WIZportaal voor ondersteuning van de WIJeindhoventeams binnen een wijkgerichte aanpak. Het doel van WIJeindhoven is het stimuleren van de sociale basisvoorzieningen in de wijk.
Met behulp van de zelfredzaamheidsmatrix, die volledig is geïntegreerd binnen WIZportaal, wordt de zelfredzaamheid van de cliënt in kaart gebracht. Op basis van deze ZRM-score wordt in WIZportaal een integraal plan opgesteld waarin doelstellingen worden bepaald voor de verschillende domeinen. Deze doelstellingen worden door de medewerker van WIJeindhoven bewaakt binnen WIZportaal. Door het integrale overzicht is een efficiënte inzet van middelen mogelijk, en werken de verschillende betrokken instanties niet langs elkaar heen. De cliënt wordt hierdoor optimaal ondersteund.
En laten we niet vergeten dat de client zijn privacy volledig kwijt is. Ik ben benieuwd wat het cbp hier van vindt, en ook wanneer we het eerste datalek gaan zien. Erg gevaarlijk, om zo de allergevoeligste info over gezinnen webbased met allerlei hulpverleners te delen, zonder dat dit gezin zelf kan beslissen wie wat mag weten.