Gemeente Schijndel gaat zijn 170 werkplekken vernieuwen, zodat de ict-voorziening het voor de medewerkers mogelijk maakt om op een veilige manier onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat te kunnen werken. Voor deze klus heeft de gemeente na aanbesteding voor ict-dienstverlener Brain Force gekozen. Er waren in totaal drie gegadigden voor de opdracht.
Het project bij de gemeente Schijndel omvat het ontwerp, de levering, implementatie en distributie van een virtuele desktopomgeving met een recent besturingssysteem, de levering van twintig laptops en tien zware pc's, de virtualisatie en distributie van de programmatuur en instructies en trainig on the job van de aanwezige beheerders.
De 170 werkplekken zijn verspreid over zeven locaties, waarvan het merendeel in het gemeentehuis is gevestigd. Voor drie locaties wordt capaciteit gehuurd bij Edutel voor een glasvezelverbinding met het gemeentehuis. De andere drie locaties zijn via een eigen dark fibre met het gemeentehuis verbonden.
De gemeente Schijndel heeft op dit moment zijn applicaties gebundeld met de packagerobot MSI van Brain Force. Deze genereert virtuele bundels van VMware ThinApp, Microsoft Application Virtualization en Microsoft Windows Installer Packages.
De gemeente zit momenteel in een transitiefase van een sterk hiërarchische organisatie naar een organisatie gebaseerd op vertrouwen en ruimte voor medewerkers. Daar past volgens Schijndel een concept als het nieuwe werken in.
@Rogier:
Wanneer je je data en ict gecentraliseerd hebt dan heb je geen behoefte aan een driehoeks verbinding en transport van je data. Met deze architectuur kun je de omgeving ook efficient beheren want alles staat op een locatie centraal en er is geen verspreiding van data en dus geen behoefte aan synchronisatie en nog meer voordelen.
Het valt op dat niemand uit de betreffende gemeente hierop reageert met wat juiste informatie en uitleg. Misschien is de transitiefase van een sterk hiërarchische organisatie naar een organisatie gebaseerd op vertrouwen en ruimte voor medewerkers (staat in het artikel) nog niet afgerond!
@ Reza,
dat is correct wat je aangeeft, tenzij je een vorm van redundancy op bekabelingsniveau wil. gezien de urgentie van gemeentelijke processen via de ict en de reparatie termijnen van een glaskabel is dat lijkt mij inderdaad niet nodig.
Daar komt nog bij dat in zo’n “grote” gemeente met maar 10 man per locatie, er zeker ook fysieke reorganisaties zijn, die er voor zorgen dat de locatie van 10 man verhuisd of samengaat met andere kleine locaties.
Daarmee wordt de Dark Fiber pas echt duur, omdat de schop in de grond moet voor de verhuizing van de darkfiber. Bijvoorbeeld een gerichte Wi-Fi of laser verbinding is dan drastisch goedkoper.