Synergio lanceert haar door het IIBA gecertificeerde training 'Werken met requirements in Scrum-projecten'. De training levert acht 'personal development uren', die nodig zijn voor het behalen van het IIBA certificaat 'Certification of Competency in Business Analysis' (CCBA). In totaal kunnen business analysten en requirements engineers met de trainingen van Synergio nu 48 uren verdienen.
In de training leren de deelnemers hoe ze een Product Vision kunnen opstellen voor een Scrum-project met behulp van requirements. De product vison dient als input voor een geprioriteerde product backlog met het oog op het leveren van toegevoegde waarde.
Vaardigheden die de deelnemers leren zijn:
• Een slimme notatie voor het vastleggen van de behoeften van de klant
• Het maken van onderscheid tussen behoefte en oplossing
• Het iteratief afstemmen van behoeften en oplossingen
Product Backlog
De product backlog is een logische afgeleide van de product vision. Door gebruik te maken van belang en urgentie krijgen de requirements in de product backlog de juiste prioriteit.
Vaardigheden die de deelnemers leren zijn:
• Het 'smart' formuleren van de requirements in de product backlog
• Het prioriteren van de product backlog met behulp van belang en urgentie.
• Het afstemmen van de requirements met de functionaliteiten van de software en de middelen (tijd, geld en mensen) die beschikbaar zijn om het te maken.
Sprint backlog, review en retrospective
Belangrijk bij de Sprint backlog is een glas-heldere 'Definition of Done'. Acceptatiecriteria geven hieraan invulling, maar hoe stel je die nu handig op? En niet alleen acceptatiecriteria ten behoeve van het op te leveren product (input voor Sprint review), maar ook acceptatiecriteria voor de uitvoering (input voor de Sprint Retrospective).
Vaardigheden die de deelnemers leren zijn:
• Sturen op effectiviteit en doeltreffendheid (Sprint Review)
• Sturen op efficiency en snelheid (Sprint Retrospective)
Deze inspirerende eendaagse training is bedoeld voor iedereen die participeert in Scrum projecten, zoals de Product Owner, de Scrum Master en het Scrum ontwikkelteam. De gemiddelde groepsgrootte per training ligt tussen de acht en twaalf personen.