Naar nu blijkt is 22 mei 2012 het voormalige Ordina-onderdeel Integer failliet verklaard. Vervolgens wist BrainCap voor 2,3 miljoen euro de activiteiten en de activa van de ict-dienstverlener te bemachtigen en werd bijna de helft van het personeel een nieuw dienstverband aangeboden. Dit houdt in dat tachtig medewerkers van Integer hun baan verliezen.
Na de management buy-out van Ordina in 2010 zijn er zes Integer-vennootschappen opgezet. Noord Nederland, Zuid Nederland en Employment Services werden failliet verklaard, Healthcare, Nederland en Groep Holding bleven overeind. In de laatste vennootschap was BrainCap via zijn directeur Marco van der Breggen al bestuurder.
Te hoge leaseverplichtingen
Als reden voor het faillissement draagt Integer de kredietcrisis aan. Zo zag de dienstverlener een neergang in het aantal opdrachten, waren er te lage bezettingsgraden en een te groot aantal bankzitters, daalde de prijs en het uurtarief en zat het bedrijf met 156 auto's vast aan te hoge leaseverplichtingen. Ook de reorganisatiekosten die moesten worden gemaakt om het personeelsaantal van 233 naar 158 terug te brengen werden Integer fataal.
De dienstverlener had voor 2,3 miljoen euro schuld bij de Rabobank, 2,2 miljoen euro bij aandeelhouders, 1,75 miljoen euro bij de Belastingdienst en bijna 1,7 miljoen euro bij overige crediteuren. De schuld bij de Rabobank werd uiteindelijk voor 1,9 miljoen euro afgekocht waardoor curator Frans uit Zaandam ruim vier ton overhield aan de overname. Integer heeft nog bijna drie miljoen euro tegoed van debiteuren en moest nog zes ton gaan factureren.
Jaarcijfers 2010
Na de meest recente reorganisatie waren er nog 158 mensen bij Integer werkzaam. De curator heeft hen allemaal ontslag aangezegd. Wel heeft BrainCap 78 van hen een nieuw dienstverband aangeboden. Augustus 2010 maakte Ordina bekend dat het Integer ging afstoten. In de jaarcijfers over 2010 was terug te lezen dat Ordina 3,3 miljoen euro ontving voor de management buy-out.