De Amerikaanse leverancier van datacenterdiensten Equinix neemt de Duitse branchegenoot Ancotel over. Equinix verkrijgt hiermee een oppervlakte van 2.100 vierkante meter in Ancotels datacenter in Frankfurt. Daarnaast vergroot Equinix zijn klantenbestand in Europa met de toevoeging van ruim vierhonderd klanten. Het gaat daarbij om tweehonderd nieuwe netwerken en zesduizend zogeheten cross connects.
Het datacenter in Frankfurt is een van de drukste knooppunten van dataverkeer in de wereld. De toevoeging van deze colocatie biedt nieuwe mogelijkheden voor klanten van Equinix. Het datacenter biedt groeikansen voor klanten die hun datacentercapaciteit willen uitbreiden. De overname van Ancotel zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2012 afgerond worden.
Ancotel heeft zogeheten edge nodes in onder andere Hongkong, Londen en Miami en biedt Equinix daarmee extra aanwezigheidspunten. Ancotel boekte in 2011 een omzet van 16,9 miljoen euro. De omzet groeide in de afgelopen drie jaar met ruim 20 procent op jaarbasis. Het aankoopbedrag is niet bekend gemaakt.
Oprichter
Ancotel werd in 1999 opgericht door ceo Klaus-Jürgen Orth, samen met mede-directeur Udo Muller. Het bedrijf beheert het grootste knooppunt voor telecommunicatie en dataverkeer in West-Europa.
Amerikaans bedrijf neemt Duits datacenterum over
Zo geldt de patriot act niet, zo geldt de patriot act wel voor je data
ook al heb je niets van doen met de VS als bedrijf,
ook al staat er wat over in je contract met het datacentrum,
ook al denk je dat je in je eigen land je data hebt gehost,
kortom een wolkje aan de horizon.
Dubbel op… en Patriot Act en nog de Duitse regelgeving dat “Company data” in Duitsland dient te blijven.
Al biedt de laatste wetgeving natuurlijk juist ook voordelen voor de Duitse DC’s. Bedrijven die gebruik van Cloud of Hosting willen maken zijn verplicht om met lokale partijen te schakelen. Dus met dit in het achterhoofd houdende is dit een strategische overname van Equinix.
@Ruud,
bijna….. voor het Amerikaanse bedrijf geldt de patriot act, ook al heeft het nu dus een vestiging in Duitsland, dan geldt die wet ook voor die vestiging. Het is data technisch een soort Amerikaanse enclave geworden op Duitse bodem. Veel gebruikers zijn zich er niet van bewust, of denken het zal zo’n vaart niet lopen….. De Duitse wet kan daar niet zo veel aan doen als het er op aan komt.
Maarten,
Ik ben mij bewust van de eventuele gevolgen van de Patriot-act.
Echter zorgt de Duitste wetgeving er voor dat company-data in Duitsland moet blijven. Dit kan nog wel eens zeer beperkend werken.
Deze Duitse wetgeving heeft wel weer grote commerciele voordelen voor de Duitse Cloud en Hosting leveranciers. Van buitenlandse concurrentie kan dan geen spraken zijn 🙂
De Patriot Act rijkt ver en mogelijk zelfs in een Duits datacenter, maar waar het op neer komt zijn twee dingen:
1) Het stelen van geheimen
2) Compliance
Punt 1 gaat over hoe kan de Patriot Act ertoe leiden dat waardevolle bedrijfsdata door Amerikaande overheid ingezien wordt voor oneigenlijk gebruik en inzicht.
Punt 2 gaat erover dat je wetten hebt waar je aan moet voldoen of contracten hebt met klanten of leveranciers die beperken waar en hoe je data stalt en communiceert.
Over punt 1 kan ik je geen informatie over verschaffen, dit is een afweging van het bedrijf zelf.
Over punt 2 kan ik wat duidelijker zijn. Ik zou me er niet zo druk over maken. Als je kijkt naar het aantal rechtzaken wat gevoerd wordt omdat data niet voldoet aan de wetten en contracten is dat slechts een handvol en in de meeste gevallen gaat het dan dat de aangeklaagde onzorgvuldig is geweest of te weinig aan data beveiliging heeft gedaan.
Als jij je (persoonsgegevens) data bij Amazon in de VS parkeert en hiervoor alles doet om de data en de gecommuniceerde data niet toegankelijk te maken voor onbevoegde zul je echt geen strafzaak krijgen. Als ik er naast zit, zou ik graag wat bronnen hiervan zien.
Mijn punt is dat politiek er ook wel van bewust is dat de IT van de laatste jaren niet helemaal aansluit op de wet en dat er dan vooral ook naar de geest van de wet gekeken word.
@Henri
Op zich is er met vercijfering van gegevens, mits er voor een vercijfering van goede kwaliteit en effectief sleutelbeheer gekozen wordt, een goede beveiliging tegen inzage (etc) van de data te maken. Dat is zeker nuttig (m.i. noodzakelijk) wanneer de data “elders’ gestald wordt. Inmiddels zijn de kosten, zelfs van hardware vercijfering beperkt.