Het merendeel van de Nederlandse organisaties (57 procent) ziet het belang van goede samenwerking op afstand en stimuleert de inzet van samenwerkingstechnologie. Desondanks heeft 53 procent van de organisaties hiervoor geen beleid geformuleerd. Dit blijkt uit onderzoek van specialist in videocommunicatie Talk & Vision in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit, onder 126 cio's en ict-managers.
Ook blijkt uit het onderzoek dat samenwerken op afstand verder zal toenemen. Meer dan de helft van de respondenten (51 procent) verwacht dat medewerkers over tien jaar vooral virtueel zullen samenwerken en via samenwerkingstechnologie met elkaar in contact staan. Volgens 70 procent van de respondenten is er een belangrijke relatie tussen samenwerken op afstand en de bedrijfsresultaten.
Talk & Vision heeft in samenwerking met Jeroen van der Velden (Business University Nyenrode) onderzoek gedaan onder 126 cio's en ict-managers. Het doel van het onderzoek is om te inventariseren welke beelden bestaan bij het management over het inzetten van samenwerkingstechnologie.
‘Volgens 70 procent van de respondenten is er een belangrijke relatie tussen samenwerken op afstand en de bedrijfsresultaten.’
Wat natuurlijk niet wil zeggen dat er een positieve correlatie is tussen het hebben van beleid voor iets en het succes van de uitvoering. Is daar niets over bekend?
Uit het artikel: “Het doel van het onderzoek is om te inventariseren welke beelden bestaan bij het management over het inzetten van samenwerkingstechnologie” en wie is dan geïnterviewd: cio/ict-manager.
Dat is dan toch een geheel andere doelgroep dan het management van een onderneming. Het antwoord, de scores zijn daardoor niet representatief voor een organisatie.
Als er ergens de vraag vandaan zou moeten komen voor de inzet van communicatietoepassingen dus bijvoorbeeld samenwerkingstoepassingen dan zou het (in theorie…) daar vandaan moeten komen.
Het is namelijk geen technisch issue, maar een organisatorisch issue (samenwerkingstoepassingen inzetten).