Infopact breidt zijn portfolio uit met een SIP-trunk certificering voor Microsoft Lync. Hiermee is het communicatieplatform, dat mogelijkheden biedt voor onder andere videoconferenties, chatten en het delen van documenten, ook voor het midden- en kleinbedrijf beschikbaar. Infopact is door Microsoft gecertificeerd als SIP-trunk provider, waardoor de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van de communicatie via het platform worden gewaarborgd.
Met de inzet van unified communications kunnen organisaties onder andere eenvoudig en efficiënt communiceren, documenten delen en videogesprekken voeren. Ook agenda-informatie, belangrijke documenten en contactinformatie zijn tijd- en plaatsonafhankelijk beschikbaar. Zo zien medewerkers bijvoorbeeld in één oogopslag welke collega’s beschikbaar zijn en op welk nummer zij te bereiken zijn. Doordat Infopact de communicatie flexibel afhandelt op basis van het SIP-protocol is geen externe apparatuur nodig. Het mkb kan hierdoor profiteren van deze toepassingen, zonder dat een grote investering noodzakelijk is.
Op zich goed werk dat de certificering gelukt is, daar komt weet ik uit ervaring heel wat bij kijken. Maar wat is de toegevoegde waarde van het gebruik van SIP. Veel, zo niet alle van de genoemde functies zijn ook via een eigen wan-aansluiting beschikbaar. Daarnaast het delen van die functies tussen verschillende organisaties vergt een sterk ingerichte organisatorische- en beveiligingscomponent. Het zal dan ook alleen nog werken als beide organisaties dezelfde infrastructuur software beschikken.