Gisteravond kon ik geen verbinding met het internet krijgen. En wat doe ik in zo'n geval? Direct bellen? Nee, eerst zelf proberen het op te lossen. Of ja, oplossen. De nineties-oplossing. Ik trek de stekker uit de modem en start hem opnieuw op. Dit doe ik ongeveer zes keer terwijl ik na de eerste keer ook wel weet dat het niet aan de modem ligt. Als ik pech heb met de auto doe ik ook altijd de motorkap open. Puur uit medeleven met de motor, want ik heb geen idee wat er onder de kap zit.
Toen ik op de radio hoorde dat er een storing was bij UPC ben ik ook maar opgehouden met het opnieuw opstarten van mijn modem. Volgens het journaal was er iets mis met een server. Ik dacht het kan nooit aan een server liggen, want in dat geval trek je gewoon de stekker eruit en start je hem opnieuw op. Of het ligt wel aan een server, maar je weet niet welke server. Dat een UPC-medewerker alle stekkers van de servers er één voor één uittrekt, net zo lang dat internet het weer doet.
CDA
Of ik het erg vond? Nee, dan maar een avondje geen social media. Kon ik mooi even het CDA-lijstrekkersdebat zien waar ik na snel tellen er achter kwam dat het CDA inmiddels meer lijsttrekkers dan kiezers heeft.
Voor mij was de storing ook niet zo erg, maar voor veel jeugd wel. De jeugd van tegenwoordig lijdt aan stress dankzij social media. Uit onderzoek blijkt dat jongeren tussen de dertien en achttien jaar in de greep worden gehouden door hun computer en telefoon. Ze geven aan niet meer zelfstandig te kunnen stoppen met social media omdat ze bang zijn buitengesloten te raken.
Dries Roelvink
Het is een beetje wat b-artiesten ook hebben. Die denken: als ik twee weken niet in de media sta, dan kennen mensen mij niet meer. Een hele foute redenering, want je kunt wel op gaan treden in een gele onderbroek maar je muziek blijft ruk, Dries Roelvink!
En zo is het ook met social media: als je niks te melden hebt, hoef ik het niet te weten. Maar daar denken jongeren heel anders over.
Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.
IP begint voor sommige “mensen” schijnbaar een primaire levensbehoefte te worden, zelfs in de privé situatie.
Kortom hoe lang zal het duren voordat we vinden dat er zonder IP geen leven meer mogelijk is op aarde (en daar buiten)?
Nog even en het gaat in de grondwet verankerd worden:
Gas , water, licht en IP. “the fundamental basics”?
Het wachten is nog op een internet-vrije dag.
Op zich zou dit best een leuk iniatief zijn.
Want ik moet eerlijk bekennen dat ik mijzelf ook erg onthand voel als mijn internetverbinding er weer eens uit ligt.
En het bellen met de helpdesk van een KPN of UPC levert bijna nooit nuttig resultaat op. En ik heb ook niet het geduld om de supportagents te woord te staan als ze hun standaardsciptje door lopen.
Het melden dat je in de ICT werkt en het toch wel een beetje snapt levert altijd een erg lange discussie op. Met als uiteindelijk resultaat dat je toch nog een keer de stappen gaat uitvoeren die de support-agent je opdraagt. Ook al weet je bij voorbaat al dat het niet je probleem gaat oplossen.
Dus mijn strategie is vaak om even iets totaals anders te doen, en mijzelf niet meer zo druk te maken als mijn verbinding weer eens niet werkt. Echter gaat dat laatste mij nog erg slecht af 🙂
Niet alleen UPC had blijkbaar storing want het nieuwe CDA geluid kwam tijdens het debat ook niet echt lekker uit de verf. Techniek, we vertrouwen er blindelings op maar als het niet foutloos werkt dan zijn we toch een beetje sprakeloos. Gelukkig hebben we de beelden nog zodat ‘Lucky TV’ in de nasynchronisatie er nog een leuke show van maakte.
best lollig, het begint al een beetje op Nico Dijkshoorn te lijken.