Leverancier van datacenterdiensten Interxion heeft een derde zogeheten Cloud Testlab ingericht in zijn datacenter in Frankfurt. Afnemer is dienstenaanbieder Cloudgermany. Hier kunnen dienstenleveranciers en systemintegrators hun clouddiensten ontwikkelen en testen. Interxion startte in 2011 al vergelijkbare testopstellingen in Amsterdam en Londen.
Gebruikers kunnen eigen applicaties als crm- of erp-systemen migreren naar Cloudgermany's infrastructuur en de prestaties ervan testen. De klant hoeft zich geen zorgen te maken over basiselementen zoals geheugen, servercapaciteit, datacentercapaciteit of databack-up. Al deze zaken worden als een service verzorgd door Cloudgermany.de. De klant kan zich daardoor volledig concentreren op haar kernactiviteiten en de ict-middelen op de gewenste manier toewijzen.
Met het Cloud Testlab wil Cloudgermany het vooral voor middelgrote bedrijven eenvoudiger maken om de eerste stap te doen in de richting van cloud computing. De leverancier biedt bedrijven alle programma's en applicaties waar ze al dagelijks gebruik van maken. Op deze manier hebben zij de mogelijkheid om hun infrastructuur op maat aan te passen om beter aan te sluiten op veranderingen in de vraag, maar ook om te voorkomen dat er bij grote pieken technisch moet worden ingegrepen.
Cloud Hub
Interxion heeft in 2011 al twee Cloud Testlabs geïntroduceerd. De Nederlandse Cloud Hub is door Interxion samen met Microsoft, KPN International, NL-ix en HP gelanceerd in het AMS5 datacenter. Vooral de mogelijkheid die Interxion biedt om de hardware en software te testen in een datacenter met snelle verbindingen geeft bedrijven een beter en realistischer beeld dan wanneer deze wordt getest op lokale hardware.
Het tweede Cloud Testlab in Londen is het resultaat van een samenwerking tussen Interxion, Flexiant, Boston Limited en GTT. Dit testlab doet dienst als een online proof-of-conceptomgeving voor aanbieders van clouddiensten. Het kan worden gebruikt om scenario's te testen, voorafgaand aan de inzet van een cloudinfrastructuur, waarbij de proof-of-concept draait op een referentiearchitectuur. Het Londense testlab voorziet bedrijven van een framework dat meerdere hypervisors ondersteunt en laat service providers zowel private als publieke clouds creëren.