De financiële softwarebedrijven Misys en Temenos koersen aan op een fusie. De bedrijven hebben hierover een principe-overeenkomst gesloten. Ze verwachten via een samensmelting te profiteren van de grotere schaal waarop het fusiebedrijf dan opereert en klanten beter te kunnen bedienen. Het Britse Misys en het Zwitserse Temenos behoren tot de groep grootste Europese softwarebedrijven. Gezamenlijk hebben ze een omzet van zo'n 800 miljoen euro en circa 1700 medewerkers.
Beide bedrijven zijn wereldwijd actief met het bedienen van vooral bancaire instellingen met softwareoplossingen. Het vlaggenschip van Temenos (opgericht in 1993) is het pakket T24 voor banken. Misys (gestart in 1979) is vooral sterk in transactiegerichte backoffice systemen; Bankfusion is de bekendste oplossing. In Nederland opereert Misys met een verkoopkantoor vanuit Utrecht en Temenos vanuit Amsterdam.
Door de fusie verwachten beide partijen wereldwijd een krachtiger softwarespeler te worden die banken kan voorzien van een breed aanbod aan oplossingen. Bovendien denken de bedrijven door een samengaan behoorlijke kostenbesparingen te kunnen behalen. Het vrijgekomen budget kan dan worden geïnvesteerd in gemeenschappelijke software-ontwikkeling. Beide bedrijven zijn geduchte concurrenten van elkaar. Misys heeft in Bankfusion een modern systeem, maar klanten die gebruik maken van verouderde pakketten van Misys stappen na een vernieuwingstraject vaak over naar het breed opgezette pakket T24 van Temenos.
Zwitserland
Misys realiseerde in 2010 een omzet van 431 miljoen euro met 1100 medewerkers. Temenos bereikte een omzet van 338 miljoen euro en telt ruim 600 medewerkers. Het nieuwe fusiebedrijf krijgt een hoofdzetel in Zwitserland en Guy Dubois als bestuursvoorzitter. Hij is de huidige chief executive officer (ceo) van Temenos. De ceo van Misys, Mike Lawrie, is overgestapt naar CSC waar hij tot 'president' en ceo is benoemd.