Ciber beheert de komende drie jaar de ict-infrastructuur en de bedrijfskritische applicaties bij GGZ Oost Brabant. De automatiseerder was het afgelopen half jaar bovendien betrokken bij de inrichting van de nieuwe infrastructuur voor 160 locaties, met twee nieuwe datacentra, ruim 160 servers en de migratie van zo’n honderdvijftig applicaties. De zorginstelling behoudt de regietaak en het functioneel beheer.
GGZ Oost Brabant (2400 medewerkers) had behoefte aan een meer flexibele, schaalbare en gecentraliseerde ict-infrastructuur en een betere informatie-uitwisseling met partners en belanghebbenden binnen de zorgketen. Afgelopen mei werd Ciber aangetrokken als ict-dienstverlener die de nieuwe infrastructuur binnen een half jaar moest inrichten. Het bedrijf installeerde meer dan 160 servers in twee nieuwe datacenters en voorzag een dertigtal locaties van nieuwe netwerkapparatuur. Deze infrastructuur reikt tot alle 160 locaties van de GGZ-instelling waar wordt gewerkt met 150 applicaties. Bij de transitie zijn deze applicaties uitvoerig getest, waarbij ook de softwareleveranciers werden betrokken.
Adviesbureau Verdonck Klooster & Associates maakte een blauwdruk voor het ontwerp en verzorgde het projectmanagement. Daarnaast waren UPC en Strukton betrokken bij de oplevering van de nieuwe datacentra. Ciber voltooide de oplevering binnen tijd en budget.
Bedrijfskritisch
Daarnaast besteedde GGZ Oost Brabant voor de komende drie jaar het technisch beheer en het applicatiebeheer uit aan de ict-dienstverlener. Volgens Oscar Dekker, lid van de Raad van Bestuur van GGZ Oost Brabant, is zijn organisatie met de vernieuwde infrastructuur in staat om de komende jaren beter in te spelen op innovatieve ontwikkelingen in de zorg. Met name op het terrein van kwaliteit, veiligheid en efficiency zal ict een belangrijke rol spelen voor cliënt en zorgverlener. Het wordt in toenemende mate een bedrijfskritisch onderdeel in de zorg.'