BT heeft de aanbesteding van het Europees Parlement gegund gekregen om de telecom-infrastructuur op de drie locaties in Luxemburg, Brussel en Straatsburg te verzorgen. In totaal mag BT vijf jaar lang bij het Europees Parlement aan de slag. Het contract heeft een budgetwaarde van 120 miljoen euro.
Voor welke onderaannemers er wat betreft de levering van netwerkapparatuur gekozen wordt, is nog onbekend. Edwin Hageman is ceo van BT Benelux: 'Dat hangt er vanaf wat de klant wil, dus dat bepalen wij niet.' Het eerste contract gaat om het leveren van netwerkinfrastuctuur in de gebouwen, het tweede perceel betreft aanvullende netwerkdiensten en toepassingen.
Er zou sprake zijn van een derde deel, die van televisiedistributie, maar daarover zegt Hageman: 'Die hebben wij niet gegund gekregen, omdat we hier simpelweg geen bod op hebben uitgebracht. Op de eerste twee wel en die hebben we nu dus gegund gekregen.'
De vijfjarige contracten bestrijken een breed scala aan netwerkgebaseerde ict-diensten, inclusief de levering van netwerkapparatuur en applicaties evenals alle bijbehorende professional services voor de telecommunicatie-infrastructuur en systemen van het Europees Parlement. De ict-diensten die geleverd gaan worden zijn op het gebied van IP-telefonie, unified communications, videoconferenties, telepresence, beveiliging en internettoegang. Ze omvatten ook de levering van netwerkapparatuur en toepassingen, waaronder intelligente switches, routers en breedband multiplexers. BT is verzorgt ook als enige de professional services voor het parlement, zoals systeemintegratie, onderhoud, training en rapportage.
Philips en NATO
De wereldwijde omzet van BT is twintig miljard euro. Het bedrijf heeft in de Benelux negenhonderd klanten. In Nederland zijn dat klanten zoals Sanquin, Carglass, Rijkswaterstaat, ProRail, KPMG en het St. Antoniusziekenhuis. Wereldwijd doet het zaken met Philips en NAVO.
Fantastische prestatie. Alleen een partij met een creatieve en Innovatieve offering is in staat dit soort projecten binnen te halen.