Uitgever Wegener kampt weer met ict-problemen. Door een storing was het maandagavond 14 november 2011 niet meer mogelijk om pagina's van de redacties door te sturen naar de drukkerijen in Apeldoorn en Enschede. De storing trof alle kranten van het concern. De problemen lijken op een storing in oktober 2011. Toen konden pagina's uit het Hermes cms-systeem niet naar de drukkerij worden gestuurd.
Wegener heeft noodedities laten drukken van kranten als de Gelderlander, Brabants Dagblad en Tubantia. Die noodkrant is gebaseerd op de pagina's die al bij de drukkerij waren voordat de storing op maandagavond rond 22.45 uur optrad.
Opnieuw hapert de automatisering van de uitgever. In augustus 2011 was er ook sprake van een storing. In oktober 2011 werden websites van het krantenconcern getroffen door een virus.
Wegener besteedde in de zomer van 2011 het werkplekbeheer, de hosting van datacenters en het serverbeheer uit aan het de Indiase dienstverlener HCL. Dat kostte ongeveer veertig ict'ers hun baan. Die ict-diensten waren eerder deels uitbesteed aan Getronics en Atos. Het beheer van de infrastructuur wordt ook vanuit Nederland verzorgd.
Ict-knelpunten
Of de storing iets te maken heeft met de overstap naar de nieuwe dienstverlener is onduidelijk. Wegener is om een reactie gevraagd maar kon nog niet reageren.
De uitgeverij schakelde begin 2011 Colt Technology Services in om inzicht te krijgen in ict-knelpunten.
Tja, dat is nou het gevolgen van uitbesteding naar INDIA. Lekker efficient en de dombos maar bonos ontvangen.
Betrokkenheid bij een bedrijf is niet uit te drukken in geld, maar van onschatbare waarde.. Ook is het onmogelijk om alles in SLA’s vast te leggen.. IT-beheer is tevens een creatief beroep. Waar de een zegt: dit is niet mogelijk volgens de specificaties en afspraken, zegt een ander: dan maar een work-around, maar de productie moet draaien.. Maar dat doe je minder snel als je in een SLA’s keurslijf zit..
Beste ‘Uitbesteden Maar’….Stel je eens voor dat:
a) we wachten op uitkomst naar werkelijke oorzaak storing
b) eerst men eerst het probleem oplost en dan schuldvraag onderzoekt
c) de vooroordelen en in dit geval fingerpointing over India weleens onterecht kunnen zijn
Het door jou geschetste beeld over off-shore & outsourcing lijkt te berusten op een of meerdere van onderstaande: Angst voor je baan, frustratie om dat je deze reeds kwijt, gebrek aan kennis en informatie.
In alle opzichten hoop ik op het laatste voor je. FYI Offshoring & outsourcing zal alleen maar meer groeien. India en China bewijzen dat. Overigens kijk eens naar de performance van local partijen zoals Atos en/of Getronics zowel financieel als operationeel een drama..klant tevredenheid…pff zakdoekje…
Beste Joost Schlatmann (JSTEBU),
Het door jouw geschetste beeld over Atos en/of Getronics lijkt te berusten op een of meerdere van onderstaande: Angst voor het feit dat in dit geval de cliche’s over offshoring en kwaliteit weer eens worden bevestigd, het feit dat de offshoringsgolf allang op zijn retour is, en de angst dat in dit specifieke geval jij niet in staat bent geweest bij HCL een herhaling van dit specifieke incident te voorkomen.
Ben benieuwd hoe het op dit moment is gesteld met de klanttevredenheid overigens.
Kees heeft kennis van zaken wie er allemaal publiceert op deze redactie site, en best wel pijnlijk voor die overigens Nederlandse HCL medewerker die onder peseudoniem een promotie verhaaltje vertelt.
Blijf gewoon bij de echte details en blijf eerlijk. Offshore is een belangrijke markt, maar veel belangrijker is hoe de processen zijn ingeregeld en hoe je met je klanten communiceert en welke (SLA)afspraken je maakt. Als Off shore vendor moet je natuurlijk wel voldoende eigen Resources in huis hebben, niet alles is met Remote Management op te lossen. Voor zover ik weet heeft HCL nog steeds geen eigen (kantoor) locatie in de Benelux.
Ed,
De intentie is om een bijdrage te leveren aan deze discussie.
Overigens deel ik je standpunt inzake communicatie en kwaliteit van processen etc.
Voor wat betreft een locale vestiging..al 8 jaar beschikken wij over een kantoor (en niet alleen een postadres) in Den Haag. Voor wat betreft de klant tevredenheid. Sinds 2005 zijn wij geen klant kwijt geraakt en steegde omzet van circa 1.25 miljard USD naar ruim 6 miljard.
Voor wat betreft de objectiviteit en feiten over omzet ontwikkeling en tevredenheid verwijs ik je graag naar onderzoeken van KPMG EquaTerra en/of Giarte
Als het alleen de netwerkverbinding was die problemen opleverde, waarom zijn er dan niet een paar mensen in de auto gestapt om de informatie op USB-stick naar Apeldoorn en Enschede te brengen? Of denk ik te simpel?