ICT-dienstverlener Nobel neemt voor een onbekend bedrag Pink Elephant over. Het gaat om de Pink Elephant-onderdelen ITMS (IT Management Services), SSB-ict (diensten) en Education (opleiding, training en certificeringen van onder andere ITIL en Prince2).
De onderdelen ITMS en SSB-ict – dat in 2009 opging in Pink Elephant – worden geïntegreerd in de Nobel-organisatie. Het onderdeel Education blijft zelfstandigen houdt de naam Pink Elephant. Met de transactie verwerft moedermaatschappij Pink Elephant Investments 'een aanzienlijk belang' in Nobel, aldus Nobel-ceo Piet van Vugt. 'De dienstverlening van Pink Elephant sluit goed aan op die van Nobel en betekent voor ons groei. Met de integratie van de activiteiten van Pink Elephant in Nederland krijgt Nobel ook toegang tot een wereldwijd netwerk van professionals op het gebied van management services, opleidingen en trainingen.'
70 miljoen euro
Volgens Leendert van Houwelingen, algemeen directeur van Pink Elephant in Nederland, kan de nieuwe combinatie middelgrote en grote organisaties bedienen. 'Wij zijn momenteel met name actief als projectmanagers, programmamanagers en ict-architecten bij de top 500-organisaties van Nederland. Nobel is met name actief in de mid-market. Samen kunnen wij nu een veel bredere markt bedienen en een breder portfolio bieden.'
Ict-dienstverlener Pink Elephant keerde in maart 2008 terug op de Nederlandse markt. Het bedrijf werd nieuw leven ingeblazen door Willem Middelburg, oprichter van Pink Elephant in de jaren tachtig. In 1993 werd het bedrijf overgenomen door Roccade (PinkRoccade). Dat bedrijf ging in 2004 op in Getronics (GetronicsPinkRoccade). In 2007 is Getronics overgenomen door KPN. De merkrechten van Pink Elephant (intellectueel eigendom, logo en naam) kwamen na de overname door KPN in handen van het Canadese Pink Elephant. Daarnaast is het bedrijf nog actief in Engeland en Zuid-Afrika. Willem Middelburg heeft toen met Canadezen overeenstemming bereikt over het gebruik van de bedrijfsnaam in Nederland.
Nobel wil klant ontzorgen
Met de integratie van deze nieuwe activiteiten groeit de Nobel-organisatie door naar ruim 365 medewerkers en een omzet van meer dan 70 miljoen euro op jaarbasis. Nobel heeft vestigingen in Naarden, Groningen, Deventer en 's-Hertogenbosch. Zij verwacht de transactie binnen drie weken af te ronden. Hiermee vergrootte Nobel het aanbod op het gebied van document gerelateerde ICT-diensten en producten. Nobel wil profiteren van deze groeimarkt.
Bij Nobel uit Naarden kloppen steeds vaker middelgrote klanten aan de deur. Bij de grote dienstverleners voelen ze zich te weinig serieus genomen. Nobel heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in datacentrum- en beheerdiensten. De computerhandel, waarmee het bedrijf oorspronkelijk was begonnen, is nog maar goed voor een kleine 20 procent van de omzet. 'De klant ontzorgen' is vandaag de dag het uitgangspunt bij Nobel. Lees meer in het achtergrondartikel 'Computerhandelaar wordt dienstverlener'.