Procyon Networks heeft van de Limburgse gemeente Venray de opdracht gekregen een Wi-Fi-netwerk te installeren in het centrum van Venray. Met de komst van dit netwerk zullen de problemen die de gemeente had met de aansturing van de centrumafsluiting in Venray, tot het verleden behoren. De gemeente overweegt verder om het draadloze netwerk toegankelijk te maken voor het publiek.
De centrumafsluiting bestaat uit een aantal camera's en beweegbare afsluitpalen. Het oorspronkelijke systeem op basis van het 3G-netwerk (hsdpa/umts) zoals dat door KPN werd aangelegd, bleek onvoldoende bandbreedte te hebben om storingsvrij te kunnen opereren. Alleen al het aantal camera's dat de gemeente heeft ingezet, heeft meer bandbreedte nodig dan het mobiele netwerk momenteel kan leveren. Om er voor te zorgen dat de problemen definitief van de baan zijn, plaatst Procyon Networks een nieuw W-iFi-netwerk in het centrum van Venray.
Recent heeft de gemeente Venray het centrum een enorme opknapbeurt gegeven. Het opnieuw gaan graven in de aangelegde sierbestrating is dus wat hen betreft geen optie. Een oplossing op basis van een draadloze infrastructuur past daarom goed bij de huidige situatie, aldus de gemeente.
Ruckus
De access points die in het Wi-Fi-Netwerk worden gebruikt zijn van het merk Ruckus Wireless. In ieder access point zit een matrix van antennes die met behulp van software zo wordt aangestuurd dat uitgezonden energie steeds in de meest optimale richting gaat om een ander access point of client te bereiken. Aan de ontvangstkant gebeurt hetzelfde. Op deze manier weet Ruckus het bereik van een access point met meer dan een factor twee te vergroten, aldus Procyon.
Inmiddels heeft de gemeente Venray een onderzoeksvraag uitstaan om eventueel het Wi-Fi-netwerk uit te breiden om ook andere diensten er gebruik van te laten maken. De wens is er om ook het publiek in het centrum toegang te geven. Dit kan echter alleen als de dienst ten behoeve van de centrumafsluiting hier geen hinder van ondervindt. De gekozen apparatuur van Ruckus is volgens Procyon hier geschikt voor, omdat het verkeer met behulp van toegang tot verschillende ssid's logisch gescheiden wordt en er voorrang gegeven kan worden aan de verschillende berichtstromen op basis van Quality of Service (QoS).
Weer een gemeente die geen boodschap heeft aan de gezondheid van haar burgers.
Volgens Europese verdragen zou het voorzorgprincipe gehandteerd moeten worden.
@Gé, 07-09-2011 14:30:
Waarom zou wifi schadelijk zijn voor de gezondheid?
Tot nu toe heeft geen enkele wetenschapper kunnen aantonen dat niet-ioniserende straling schadelijk is voor de volksgezondheid.
Zelfs mensen die menen ergens last van te hebben,
hebben niets kunnen aantonen.
Beste Gé, je hebt thuis zeker ook geen WIFI. Als we gevrijwaard willen blijven van alle elektromagnetische straling moeten we alle radio en tv zenders uitschakelen en de mobiele telefoons afschaffen. Om helemaal veilig te zijn a.u.b. ook de ZON uitzetten. Verder ook geen elektrische stroomtransport, want ook dan ontstaan er die “straling”.
sef: klopt, mobiele telefonie mag ook een stuk minder en stroom kan ook vervelend aanvoelen als je eenmaal gevoelig gemaakt bent. Zon is een ander soort straling maar dat begrijp je zelf hopelijk ook wel.
Cavewalker:WElke mensen heb jij gesproken lately, en hoe kom je er bij dat zij niets kunnen aantonen?
maak een week mee wat iemand die electrogevoelig is soms al jaren meemaakt en je praat wel anders..het is echt geen pretje om bijna nergens meer te kunnen komen.Daar kies je nooit vrijwillig voor.
De hele reden waarom er heel moeilijk eenduidig bewijs kan worden gevonden is omdat men niet accepteert dat vermogen niet het probleem is maar de vorm van de elektromagnetische golven EN de reflecties. Veel testen worden uitgevoerd met een gesimuleerd signaal in een dode kamer. Dit is natuurlijk niet te vergelijken met de cocktail van straling die we in het dagelijks leven krijgen.
Epidemiologische studies laten weldegelijk een correlatie zien maar omdat er teveel cofactoren een rol kunnen spelen worden de pieken in de resultaten dusdanig opgepoetst zodat er van deze correlatie niets meer overblijft.
Hetzelfde met elektriciteit. Ik ben zelf ook elektrogevoelig. Een paar uur per dag thuis 1 computer gebruiken kan ik prima tegen, maar in een kantoorgebouw zitten vol met apparatuur en dat 8 uur per dag 5 dagen per week niet. Een test waarbij je mij of iemand anders dus naast 1 apparaat zet voor korte tijd is niet zinnig en zo worden de meeste testen wel gedaan.
En dat is dus hier ook het geval. Van 1 WiFi accesspoint heeft waarschijnlijk niemand last. Maar van 10 accesspoints met 100 camera’s wordt de kans een stuk groter. Tel daar GSM, UMTS + de metalen constructies van gebouwen en alle andere meuk bij en het is totaal niet meer te vergelijken met die ene zender in een dode kamer.