Avans Hogeschool in Tilburg heeft gekozen voor de user virtualisatie-oplossing van it-leverancier Appsense. De onderwijsinstelling zegt hiermee in te spelen op de stijgende vraag naar mobiliteit van zowel studenten als medewerkers en de integratie van ‘eigen apparaten van gebruikers’ in het netwerk. De oplossing van Appsense moet begin 2012 zijn uitgerold.
De technologie van Appsense biedt Avans Hogeschool een integraal beheer van apparatuur, gebruikerstypes en locaties. De oplossing voor gebruikersvirtualisatie die Appsense aanbiedt laat de hogeschool toe om studenten, docenten en medewerkers dezelfde gebruikerservaring te bieden voor zowel de desktops van de school als voor hun eigen apparatuur, zoals notebooks en tablets.
Avans' server based computing (sbc)-platform draait in een omgeving die dezelfde gebruikerservaring biedt als Windows 7, waardoor de hele gebruikersomgeving bij de hogeschool onafgebroken herkenbaar en gepersonaliseerd is, aldus Hans Dingemans, coördinator ict-ontwikkeling bij Avans Hogeschool.
Met ruim 24.000 studenten en tweeduizend medewerkers in Breda, Tilburg en Den Bosch is Avans Hogeschool een van de grootste onderwijsinstellingen van Zuid-Nederland.
Over Appsense
Appsense maakt het gebruik van virtuele desktops voor eindgebruikers makkelijker. De technologie zorgt er onder andere voor dat documenten van eindgebruikers zeer snel opvraagbaar zijn. Appsense zorgt er onder andere voor dat de remote desktop protocol (PCoIP) meer efficiënt werkt over een wide area network (wan), waardoor gebruikersprofielen van virtuele desktops beter kunnen worden beheerd. Klanten die Appsense gebruiken zijn onder andere JPMorgan Chase, United Airlines, Wachovia en ESPN. De Appsense-oplossingen kunnen als onderdeel worden gebruikt met andere virtualisatiesoftware van Citrix, Microsoft en VMware.