Ict-dienstverlener CSC neemt zorgautomatiseerder iSoft definitief over. De drieduizend medewerkers van de iSoft-groep gaan over naar de CSC-groep. De Nederlandse organisatie van iSoft, die bestaat uit ongeveer 240 medewerkers verdeeld over kantoren in Leiden en Groningen, zal voor zover nu bekend is, in de huidige vorm blijven bestaan. De overnamesom bedraagt 502 miljoen dollar.
De ict-dienstverlener CSC maakte in april 2011 bekend dat het zorgautomatiseerder iSoft wilde overnemen. De overname moest nog worden goedgekeurd door toezichthouders en aandeelhouders. Dat is gebeurd en daardoor is het bedrijf per 29 juli 2011 definitief ingelijfd. iSoft en CSC werkten al lange tijd samen in verschillende automatiseringsprojecten in de zorg.
iSoft verkeert in zwaar weer. De iSoft Groep leed in 2010 een verlies van bijna 290 miljoen euro (383 miljoen Australische dollar) en zag de omzet met twintig procent dalen tot ruim 320 miljoen euro (431miljoen Australische dollar). Directeur Gary Cohen trad af.
CSC heeft ongeveer 91.000 man in dienst en behaalde over het gebroken boekjaar 2011 een omzet van 16 miljard dollar.
Leidse wortels
iSoft is ontstaan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), voorheen AZL. Daar werd in 1972 getest met een ziekenhuisinformatiesysteem (zis). Om dat zis op landelijke schaal uit te bouwen werd in 1976 de stichting Bazis opgericht. In 1996 werd de stichting zelfstandig onder de naam Hiscom B.V.
Hiscom was eind jaren negentig kort eigendom van Baan Investment maar werd in 2001 ingelijfd door het Britse Torex. Door de samensmelting van de activiteiten op de markt voor huisartsen, ziekenhuisapotheken en ziekenhuis informatiesystemen (zis) kreeg het bedrijf de naam Torex-Hiscom.
Na een fusie tussen Torex-Hiscom en de eveneens Britse iSoft Group stond het bedrijf vanaf 2004 als iSoft Nederland B.V. te boek. Eind 2007 nam de IBA Health Group de hele iSoft Groep over.