Gebruikersvirtualisatiespecialist Appsense krijgt van investeringsbank Goldman Sachs zeventig miljoen dollar om verder te groeien, onder andere om nieuwe mensen aan te trekken op het gebied van marketing en verkoop. Door deze investering kan ook de bezetting van het kantoor van Appsense in Nederland worden uitgebreid.
Appsense heeft de Benelux-regio versterkt met Frank aan de Stegge, die de rol van marketing director op zich neemt. Samen met de aanstelling van Edwin Rombeek als verkoopdirecteur, benadrukt dit de verdere groei van AppSense in de Benelux, aldus Herman Leunen, territory manager van AppSense Benelux: ‘Het is onder andere een versterking van het kanaal- en partnerprogramma en biedt Appsense de mogelijkheid om ondersteuning en training en te optimaliseren.'
Appsense maakt het gebruik van virtuele desktops voor eindgebruikers makkelijker. De technologie zorgt er onder andere voor dat documenten van eindgebruikers zeer snel opvraagbaar zijn. Appsense zorgt er onder andere voor dat de remote desktop protocol (PCoIP) meer efficiënt werkt over een wide area network (wan), waardoor gebruikersprofielen van virtuele desktops beter kunnen worden beheerd. Klanten die Appsense gebruiken zijn onder andere JPMorgan Chase, United Airlines, Wachovia en ESPN.
Citrix, Microsoft en VMware
De Appsense-oplossingen kunnen als onderdeel worden gebruikt met andere virtualisatiesoftware van Citrix, Microsoft en VMware. Deze grote virtualisatieleveranciers proberen inmiddels de gebruikerservaring te verbeteren met eigen software. VMware kocht daarvoor RTO Software voor het beheer van eindgebruikersprofielen binnen gevirtualiseerde desktops. Maar de integratie van RTO met VMware View laat wat langer op zich wachten. Microsoft heeft inmiddels zijn ‘user state virtualization'-functie aan de Windows 7 Professional, Enterprise en Ultimate toegvoegd. Citrix levert een profielbeheerfunctie bij zijn XenDesktop software.
Concurrenten van Appsense zijn onder andere Liquidware Labs, Immidio, Quest Software en het Nederlandse RES.
Zeer krachtige tool met veel mogelijkheden.
Ik ben het niet eens met “Immidio, Quest Software en het Nederlandse RES” die concurrenten van Appsense zijn. Appsense biedt een bundel van mogelijkheden en oplossingen aan terwijl de hierboven benoemde tools een deel van deze mogelijkheden aanbieden. Bovendien is de oplossing van Appsense doordacht waar andere aanbieders een voorbeeld aan kunnen nemen.
Ik hoop dat Appsense haar licentiebeleid gaat aanpassen en toegankelijk maakt voor kleinere ondernemingen en onderwijs.
Ik zou niet zo ver willen gaan als zeggen dat Quest vWorkspace een concurrent is van AppSense. vWorkspace levert welliswaar meer basisfunctionaliteit op het gebied van UEM maar om te zeggen dat het niveau van AppSense (of RES for that matter) is gewoon niet correct. Er zijn vele vWorkspace klanten die besloten hebben om haar vWorkspace deployment aan te vullen met AppSense (of RES).
Voor een objectieve vergelijking van AppSense en RES door een onafhankelijke partij: kijk uit naar de User Environement Management smackdown van Ruben Spruijt (CTO PQR) die binnenkort verschijnt…