Allied Telesis, een Japanse leverancier van ip & ethernet toegangsoplossingen, heeft zijn eerste 10G-virtualisatiekaart geïntroduceerd: de AT-VNC10S. Deze kaart is bestemd voor high performance-servers en maakt het mogelijk om SFP+ interfaces met één switch te verbinden. Dit resulteert in een doorvoercapaciteit tot 40 Gbps naar de server. Het is ook mogelijk om één poort te gebruiken voor de verbinding met de infrastructuur, en de andere poort voor een verbinding met een iSCSI-opslagnetwerk.
Ter ondersteuning van de AT-VNC10S introduceert Allied Telesis daarnaast twee optische 10GB-transceivers voor single-mode en multi-mode glasvezelverbindingen. De multi-mode AT-SP10SR en de single-mode AT-SP10LR zijn beiden gebaseerd op de meest recente versie van het SFP+ formaat. Dit resulteert in een 10 keer snellere prestatie dan 1Gbps SFP in dezelfde vormfactor. In tegenstelling tot de huidige XFP-technologie hebben deze een kleiner formaat, zodat ze minder ruimte in beslag nemen op het voorpaneel van de switches. Klanten kunnen hierdoor meer 10G-poorten gebruiken of ruimte vrijhouden voor andere poorten. De AT-SP10LR is bestemd voor single-mode glasvezelverbindingen met een afstand tot 10 km. De AT-SP10SR biedt ondersteuning voor verschillende typen multi-mode glasvezelkabelverbindingen.
De AT-VNC10S is geoptimaliseerd voor virtualisatietoepassingen en biedt de mogelijkheid om alle netwerkcommunicatie, zoals data (lan), opslagnetwerken (iSCSI) en clustering, binnen één server onder te brengen. De virtualisatiekaart AT-VNC10S is uitgerust met toegewijde 'on-card' hardwareprocessoren voor de ondersteuning van frames (het monteren en demonteren), om de hoogst mogelijke doorvoer te verkrijgen. De kaart biedt daarnaast een high-performance PCIe x8-bus met ondersteuning voor moderne servertechnologie en VMware Direct Path (SR-IOV). Hierdoor kan de I/O-overhead worden gereduceerd door het sorteren van gegevens, hetgeen op zijn beurt tot een verbeterde prestatie leidt. De kaart biedt eveneens ondersteuning voor virtual machine device queues (VMDQ's). Omdat de virtuele server de taken van meerdere servers overneemt, krijgt elke server een eigen queue toegekend. Terwijl de AT-VNC10S zorgdraagt voor het sorteren van gegevens en het verdelen van deze gegevens onder de juiste queues, is de hoofd-cpu van de server beschikbaar voor het uitvoeren van de toepassing in plaats van bezig te zijn met huishoudelijke zaken.