Ict-dienstverlener Info Support biedt studenten van de Hogere technische school Utrecht één- en tweedaagse trainingen aan op het gebied van softwareontwikkeling. Het bedrijf doet dat om al eerder op de radar te komen bij de studenten. De dienstverlener heeft goede ervaringen met hts-studenten. Onlangs startte Info Support ook aal een ‘minor', waarin twaalf derde- en vierdejaarsstudenten een half jaar bij de dienstverlener kwamen werken. Acht van hen studeren momenteel af via het bedrijf.
Info Support is door de Hoge Technische School in Utrecht geaccrediteerd, wat inhoudt dat studenten bij de dienstverlener een half jaar kunnen werken en leren en via het bedrijf kunnen afstuderen. Dit minor-traject is in 2010 opgezet en twaalf studenten zijn bij Info Support ingestroomd. Acht van hen studeren af en als zij slagen krijgen ze een baan bij de dienstverlener aangeboden. Inmiddels hebben meer hogescholen zich bij Info Support gemeld voor de minor.
Carrière- en beloningsbeleid
‘Studenten hebben bij aanvang van hun nieuwe baan al een voorsprong op mensen die op een andere manier bij ons instromen', zegt manager hr Herman Gerdsen. ‘Wij zijn daarom nu ook bezig om ons carrière- en beloningsbeleid hier op af te stemmen. Door de voorsprong zijn ze eerder inzetbaar, we willen ze dus ook eerder gaan belonen.'
Doordat het eerste minor-traject goed bevalt, gaat Info Support de komende jaren de minor voortzetten en wil de dienstverlener de banden met de hoge technische scholen verder aanhalen. Het bedrijf start daarom met ‘student tracks'; één- en tweedaagse trainingen op het gebied van softwareontwikkeling. De trainingen die worden aangeboden zijn: ASP.NET JVC, Java EE6 en Silverlight 4. De opleidingen zijn gratis voor studenten.
Ajax en pizza
Als Gerdsen gevraagd wordt waarom Info Support zich zo nadrukkelijk bezighoudt met hts-studenten, dan haalt hij verschillende voorbeelden aan. ‘We werken hier volgens het Ajax-model; een eigen opleidingsprogramma voor jonge mensen. 85 procent van ons personeelsbestand is zo bij ons binnengekomen. Ik vergelijk het altijd met een pizza. Als de bodem niet stevig is, dan kan je er nog zoveel op gooien, het valt er vanaf zodra je het uit de oven haalt. De basis moet goed zijn, dus werken wij vanuit de basis.'