Dat beveiliger niet het slimste beroep ter wereld is, dat weet de branche zelf ook wel. Het is niet voor niks dat ze op hun colbertje een 'V' van 'verstandelijk beperkt' hebben staan. Als zelfs Alberto Stegeman van het programma ‘Undercover Nederland' je kan omzeilen, dan weet je dat de cursus beveiligen geen post hbo-studie is. Bij de beveiliging van digitale systemen heb ik af en toe het idee dat daar dezelfde mensen werken.
Twee weken terug had ik het er ook al over en jawel deze week is het weer raak. Dit keer was de beveiliger van het Rabobank-internetbankieren een beetje in de war. De portier liet de verkeerde personen binnen en toen hij dat zelf door had, sloot hij maar de hele zaak.
Reclame
Zo kon een wildvreemde Rabobank-gebruiker zo maar mijn bankrekeninggegevens bekijken en zien dat mijn vrouw inderdaad wel heel veel geld uitgeeft aan kleren die ze ook al had, maar dan in een andere kleur. Maar goed, daar heeft ze dan weer geen goede schoenen bij, maar dat weet die persoon natuurlijk weer niet. En daarbij waren ze in de reclame.
Beveiligingsproblemen zijn natuurlijk een nachtmerrie voor een bank die bekend wil staan als betrouwbaar. Het was dit keer zelfs geen boze opzet, zoals dat met het skimmen van een pinpas wel het geval is. Speciaal voor deze criminaliteit gaan we nu pinnen met een chip in plaats van met een magneetstrip. Hierdoor kunnen we de komende negen maanden weer veilig pinnen. Totdat de criminelen ook deze beveiliging weer weten te omzeilen, want criminelen denken heus niet: ‘Ach nee toch! Ze pinnen nu met een chip! Laat ik mijn beroep als aardrijkskundeleraar maar weer eens oppakken.'
Nieuwe spullen
Dus wat is nu de moraal van dit verhaal? Hoe goed je ook iets beveiligt, vrouwen weten altijd wel een reden te bedenken om nieuwe spullen te kopen.
heel goed stuk. Zoals elke week van spoelstra