Inter Access en CTB nemen de activiteiten van de failliete datacenterdienstverlener Itricity uit Schiphol-Rijk over die 28 maart failliet werd verklaard. Ook het failliete Glidepath, de voorloper van Itricity, is opgekocht. De failliete bedrijven hebben hoge schulden, onder andere aan Inter Access en KPN. Onbekend is hoeveel mensen van Itricity/Glidepath mee gaan naar Inter Access en CTB. Ook de nieuwe rol van Itricity-directeur Robbert Rosier is nog niet duidelijk.
De doorstart vindt plaats in een door Inter Access en CTB nieuw op te richten besloten vennootschap, waarin bepaalde onderdelen van de failliet verklaarde bedrijven Glidepath en Itricity worden ondergebracht. Welke onderdelen dat zijn, is nog onbekend. Voor de operationele uitvoering van de dienstverlening wordt gebruik gemaakt van de kennis en kunde van een nog onbekende dienstverlener.
'Doelstelling van de doorstart is het waarborgen van de continuïteit van de dienstverlening aan de klanten van Glidepath/Itricity. Klanten van Inter Access en CTB vertegenwoordigen samen ruim tweederde van de omzet van Glidepath/Itricity', zo laten de twee bedrijven in een verklaring weten. Dat zijn klanten zoals USG People dat via Itricity gebruik maakt van CTB ICT Flex, een geautomatiseerde oplossing voor commerciële en administratieve bedrijfsprocessen. Inter Access levert via Itricity de werkplek- en communicatieoplossing WerkPlek 2.0.
Zijlijn
De overname komt heel kort nadat Itricity en Glidepath failliet zijn verklaard. Voor de overname had Itricity al gesprekken met de vele schuldeisers, waaronder Inter Access, een van de grootste crediteuren. Het bedrijf vroeg 22 maart surseance aan. De laatste dagen werd alleen met Inter Access gesproken, andere partijen stonden aan de zijlijn en werden niet meer door de bewindvoerder benaderd, zo melden goed geïnformeerde bronnen.
Investeerder Joop van den Ende
Itricity is al een paar maanden op zoek naar een nieuwe investeerder. Het bedrijf kwam in zwaar weer terecht nadat investeringsmaatschappij Van den Ende & Deitmers, bekend als ‘Endeit', zich had teruggetrokken als investeerder. Onlangs vroeg Itricity surseance aan.
Hierdoor kwam de overname van dataopslagspecialist Dataman door Itricity op losse schroeven te staan. Ict-dienstverlener Kender Thijssen had daarna interesse om branchegenoot Itricity over te nemen, maar zag er uiteindelijk vanaf. Wel werkten de twee bedrijven samen om klanten te bedienen.
Hmm…mooie move. Veel kapers op de kust deze week deze week heb ik begrepen. Wel benieuwd wie de ICT dienstverlener zal worden waarmee beide partijen gaan samenwerken.
Ik hoop ook dat ze Frietman hebben kunnen behouden, hoor dat hij zeer goed is geweest richting klanten en personeel de afgelopen periode.
Sterkte iTricity!
Is wel heel snel allemaal geregeld.
Heb het idee dat het allemaal vooraf afgesproken was, als een gentleman agreement. Ik hoop dat de mensen die voor iTricity / dataman werken ook goed terecht komen.
iTricity huist op Schiphol-Rijk, niet Schiphol-Oost.
Schulden worden nu afgelost?