Salarisverwerker Raet doet geen mededelingen over berichten dat het bedrijf in de etalage staat. Zijn aandeelhouders Taros Capital en Advent International bereiden een verkoop voor, meldt persbureau Reuters. Ze hopen op een opbrengst van tenminste vierhonderd miljoen euro. 'De berichtgeving is louter gebaseerd op speculatie', meldt de organisatie. Ook de woordvoerster houdt de kaken op elkaar.
'Bedrijven in handen van private equity-investeerders, zoals Raet, staan met een zekere regelmaat in de schijnwerpers van financiële banken en investeringsmaatschappijen', schrijft de hr- en salarisspecialist op zijn website. 'Dit keer heeft het geresulteerd in een bericht waarin wordt gemeld dat Raet verkocht wordt. Deze berichtgeving is echter louter gebaseerd op speculaties.'
Het Amerikaanse persbureau baseert het bericht op anonieme bronnen. Zij melden dat Taros en Advent enkele banken hebben benaderd om de verkoop te begeleiden. Een bron verwacht dat al in april een veiling kan worden georganiseerd. Anderen becijferden dat het bedrijf bij verkoop zo'n vierhonderd miljoen euro kan opbrengen. Dat zou ongeveer achtmaal de brutojaarwinst zijn.
Groeiperspectief
Volgens de bronnen doen de investeerders Raet in de etalage omdat de onderneming weinig groeiperspectief heeft. Het bedrijf heeft in Nederland ruim een derde van de markt voor hr en salarisverwerking in handen. Het marktaandeel is de laatste tijd nog toegenomen, mede door inlijving van branchegenoten Randstad Gamma Dienstverlening (juni 2009), Randstad Caso en Edukaat (juli 2009) en Quinto Groep (januari 2011).
Raet werd in 2005 door ict-dienstverlener Getronics verkocht aan durfkapitalisten Taros Capital en Advent International. Taros is een verzelfstandigd onderdeel van de van oorsprong Nederlandse investeringsmaatschappij Alpinvest. Advent is een Amerikaanse durfkapitalist.