Gemeente Arnhem heeft met Scholten Awater een raamovereenkomst gesloten voor de levering van server hardware en onderhoud. De opdracht heeft een geraamde contractwaarde van 500.000 euro.
Na de Tweede Wereldoorlog werd in Arnhem de wederopbouw krachtig aangepakt. Rond de Grote Kerk en ook elders in de binnenstad kwamen in plaats van de verwoestte vele nieuwe gebouwen met name voor de dienstverlenende sector. Arnhem had het geluk dat door de vestiging van enige grote bedrijven (Postbank, Akzo-Nobel, Ohra) de werkgelegenheid in de dienstverlenende sector sterk steeg. Om ook deze werknemers goede huisvesting te bieden bleef de stad zich uitbreiden, Vredenburg, Elderveld, Rijkerswoerd en nu recentelijk Schuytgraaf. Van 1945 tot nu in 2004 steeg het inwonerstal van Arnhem van 97.000 tot 141.000. De visie Arnhem op weg naar 2015 is in 1997 samen met veel organisaties uit de stad en bewoners van Arnhem ontwikkeld. In de daarop volgende jaren is via een groot aantal projecten aan de realisatie van deze visie gewerkt. Het gemeentebestuur heeft in samenspraak met partners in de stad de visie 2015 in 2004 geactualiseerd.
De aan Scholten Awater gegunde opdracht betreft de levering van alle server hardware (m.u.v. midrange systemen), inclusief het bijbehorende onderhoud, support en installatie gedurende een looptijd van twee jaar met een optionele verlenging van tweemaal één jaar.
Met dit contract wil de gemeente Arnhem een lagere total cost of ownership (TCO) realiseren onder andere door een sterke reductie van het huidige energieverbruik, verminderde storingsgevoeligheid en daarmee een hogere medewerkertevredenheid verkrijgen.
Ronald Ederveen, commercieel directeur Scholten Awater: ‘Scholten Awater heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van het adviseren, leveren, implementeren en onderhouden van server systemen. Met name de eis van gemeente Arnhem om te komen tot een duurzame, energiezuinige en betrouwbare server infrastructuur willen wij graag helpen realiseren. Met deze gunning aan SA komt gemeente Arnhem concreet tegemoet aan de duurzaam inkopen beleidseisen die mede gesteld zijn aan de Nederlandse lokale overheid.’