GFI Software, leverancier van ict-oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf (mkb), introduceert een nieuwe versie van zijn antivirus e-mailbeveiligingssoftware GFI MailSecurity. GFI MailSecurity 2011 verbetert malware-detectie met Link Scanner, voor het scannen van e-mails.
De nieuwste versie richt zich op twee belangrijke aanvalsmethoden: de meest recente malware waarvan nog geen definities beschikbaar zijn en links in e-mails die verwijzen naar malware. Om te voorkomen dat nieuwe vormen van malware een groot probleem worden voor de ict-beheerders maakt GFI MailSecurity 2011 gebruik van Norman’s antivirus Sandbox-technologie. Hiermee wordt verdachte malware verzameld en in een ‘sandbox’ geplaatst, waarbij de software de code analyseert in een veilige omgeving. Hiermee is het mogelijk om nieuwe en kwaadaardige code te identificeren, stoppen en isoleren voordat deze schade aanricht aan de computer, het netwerk of data aantast. GFI MailSecurity kan met behulp van de optionele AVG-antivirus-engine nu ook links opsporen die verwijzen naar malware door de bekende scan-technologie van AVG te gebruiken.
Overige nieuwe functies binnen GFI MailSecurity 2011 zijn:
* Nieuw dashboard: deze geeft toegang tot verschillende meters en belangrijke logs, waarmee ict-beheerders de volledige controle hebben over het e-mailscansysteem.
* HTML Sanitizer exclusion list: bij sommige legitieme e-mails, die automatisch gegenereerd worden, bestaat de kans dat html-tags en html-formulieren worden uitgeschakeld door het html-filter. De exclusion list biedt de mogelijkheid om aan te geven dat berichten van een specifieke afzender niet door de html-filter worden doorzocht.
* Volledige scan van interne e-mails: e-mails die intern worden verzonden kunnen nu volledig worden gescand door alle filters die beschikbaar zijn binnen GFI MailSecurity.
* Bijlagen controleren: verbeterde gebruiksvriendelijkheid en nieuwe functionaliteit om bijlagen te blokkeren als zij een bepaalde omvang hebben of enigszins verdacht zijn, terwijl de rest van het bericht wel naar de gebruiker wordt verstuurd.
* Kleinere omvang van antivirus updates.