Michiel van Vlimmeren, operationeel directeur bij Inter Access, stapt over naar HP. Van Vlimmeren, die 13 jaar voor Inter Acces werkte, ziet de overstap als een nieuwe stap in zijn carrière. Bestuursvoorzitter Hans den Hartog betreurt het vertrek van Van Vlimmeren, maar benadrukt dat het niets te maken heeft met de herstructurering bij de automatiseerder in Hilversum.
Volgens Van Vlimmeren is de herstructurering die bij Inter Access eind 2008 werd ingezet afgerond en is het bedrijf klaar voor een nieuwe groeifase. ‘Dit moment vormde voor mij aanleiding na te denken wat de volgende stap zou worden in mijn loopbaan. Ik heb 12,5 jaar bij Inter Access gewerkt en kreeg de gelegenheid om naar een internationaal bedrijf als HP over te stappen. Door daar te gaan werken kan ik nieuwe ervaringen opdoen.'
Hans den Hartog, de in september 2010 aantrad als bestuursvoorzitter en Michel de Meijer opvolgde, zegt het vertrek van de operationeel directeur te betreuren, maar begrijpt de overstap goed.
Geen duiventil
Van Vlimmeren is de vierde directeur die dit jaar bij Inter Access vertrekt, na De Meijer, Han Dieperink (chief technology officer) en Cees van der Luijt (financieel directeur). Het vertrek van Van Vlimmeren schetst het beeld van Inter Access als duiventil. Den Hartog benadrukt echter dat dit niets te maken heeft met de recente ontwikkelingen. ‘De timing komt beroerd uit, maar er kwam een mooie carrièrekans voorbij en die heeft Michiel gegrepen.' Den Hartog weet nog niet of er een opvolger komt voor Van Vlimmeren of dat zijn functie op een andere manier wordt ingevuld.
Ontwikkelingen
Bij Inter Access greep investeerder Rabobank Participaties begin 2010 de macht ten koste van oprichter en toenmalig eigenaar Gerard Willemse. Die probeert via juridische procedures zijn zeggenschap over het bedrijf terug te krijgen.
Daarnaast is de ict-dienstverlener sinds eind 2008 bezig met het uitrollen van de strategie om meer focus in het bedrijf aan te brengen. Als gevolg hiervan is dit jaar een aantal activiteiten afgestoten, zoals de IBM iSeries- en zSeries-diensten en de Prodin- en SAP-onderdelen. Het Microsoft-licentiebeheer is uitbesteed aan Comsoft.
Afgelopen juni verstrekte Rapar een aanvullende achtergestelde lening van 2,5 miljoen euro aan Inter Access. De financiële situatie bij het bedrijf is nog steeds zorgelijk. De automatiseerder noteerde in 2009 een verlies van 1,3 miljoen euro op een omzet van 121,5 miljoen euro. In 2008 lag de omzet (129,4 miljoen euro) hoger, maar leed het een veel groter verlies (16,2 miljoen euro).
Als IA’er vind ik het echt heel jammer dat Michiel weggaat. Mijn ervaring met Michiel gaat meer dan 10 jaar terug en vanaf het eerste moment is het een geschikte vent. Er is niet veel wat aan zijn aandacht ontsnapt, je weet altijd wat je aan hem heb en is recht door zee. Jammer voor IA, heel goed voor HP!!!
Michiel, heel veel plezier en success. De ICT wereld is klein dus hoe dan ook tot ziens!
Michiel Succes. Dit was niet gebeurt als Willemse er nog had gezeten. Rapar, IA is een kat in de zak voor een bank. Banken zijn geen ondernemers. Deze fase schreeuwt om een ondernemer die sprankelend inspireert en creatief onderneemt ipv de ingeslagen weg vd Meijer te volgen, om nog meer te rationaliseren en het bedrijf op papier dood te managen…., De huidige bezetting en de (aanvullende) achtergestelde lening van afgelopen juni zijn daar voor het bewijs. Je moet actie ondernemen ipv de tactiek en strategie verder uit werken. Om te scoren moet je schieten, zeg maar. Er is maar een persoon die dit nog kan fixen…., en die blijkbaar meer dan bereid is daar energie in te steken en behoorlijk strijdlustig is! Ik zou zeggen zoek elkaar op, buiten de recht zaal en maak er weer een mooi bedrijf van. Scheelt een hoop (on-)kosten. Het vertrek van Michiel biedt dan gelijk gelijk weer perspectief, want er is immers een vacature beschikbaar. zo moeilijk kan het toch niet zijn. Zet dit nadeel om in een voordeel.
Aan de ene kant vind ik het jammer voor Inter Access. Het verlies van Michiel zal zeker voelbaar zijn. Hij is een van die mensen die het verschil had kunnen maken en IA weer kunnen opbouwen na zoveel jaar van inkrimping. Aan de andere kant Michiel, welkom bij HP!
Felicitaties aan Michiel van Vlimmeren een ex-collega van mij en zelfs ex-manager.
Michiel kennende is dit geen overwinning maar de beste stap en beste optie op dit moment voor hem.
Michiel is een kei om alle mannen/vrouwen boven hem te vervangen. Bij Inter Access is het al jaren een duiventil geweest in het midden en hogere management en daar heeft Michiel elke keer van geprofiteerd.
HP is gewaarschuwd, neemt U als HP Michiel aan dan zal snel U stoel/functie er niet meer zijn en dan zit Michiel op U stoel.
Er zit een klein maar aan. Michiel van Vlimmeren en Willemse hebben Inter Access wellicht niet groter gemaakt en helaas alleen maar kleiner. Toch heeft Michiel met het Zaanstad contract gestaan aan de basis van het succes van Inter Access vandaag. Helaas zijn alle andere wielen (SAP, Interim management, Service management etc etc) van de wagen gevallen.
Michiel succes voor de spannede toekomst voor jou. Ik weet dat het je gaat lukken.
Michiel van Vlimmeren was inderdaad een van de rotsen in de branding van IA. Dat ook hij nu IA verlaat is een teken aan de wand. Dit jaar al 4 vertrekkende directieleden “de ratten verlaten het zinkende schip”?
Als medewerker van IA zou ik het voorbeeld van Michiel volgen en snel ergens anders een goed heenkomen zoeken voordat het doek valt voor IA.
Gerard Willemse was in zijn eigen ogen waarschijnlijk een sprankelende ondernemer, in werkelijkheid kocht hij voornamelijk bedrijven waar de nodige lijken in de kast verstopt zaten! Na de komst van Cees vd Luit werd er tenminste van te voren een goed boekenonderzoek gedaan. Cees vd Luit is ook de architect geweest van de verkoop van NCCW Casa waardoor IA de vorige keer is ontsnapt. Gerard bleef ook te lang teveel geld in zijn prestige project Syfact steken. Op papier een geweldig project, net als bijvoorbeeld NOLIMIT, maar in de praktijk niet levensvatbaar onder leiding van Gerard Willemse, hopelijk weet de nieuwe eigenaar hier wel een echt succes van te maken.
Peter, Cees mag in zijn ogen dan wel de architect zijn van de verkoop van NCCW, hij was onderdeel van het bestuur van Inter Access evenals dat hij onderdeel was van het bestuur van Syfact.