Ruim veertig van de vijftig ict-medewerkers die zich na het bankroet van de DSB Bank meldden voor een WW-uitkering, zijn weer aan het werk. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV. Het ging hierbij om helpdeskmedewerkers, applicatiebeheerders, systeemontwikkelaars, webanalisten en -designers. Vlak na het bankkroet van DSB was er al vraag naar de werkloos geworden automatiseerders.
Na het faillissement van DSB in oktober 2009 schreven een kleine vijftig ict-medewerkers zich in als werkzoekende bij het mobiliteitscentrum van UWV Werkbedrijf in Hoorn. Op een paar na zijn ze allemaal weer aan het werk, meldt UWV-zegsman Frank Bartelds. Hij zegt dat het lastig is aan te geven naar welke werkgevers de it-specialisten van DSB toe zijn gegaan. Wel, zegt hij, was er op banenmarkt die het UWV een week na het faillissement van de bank organiseerde, al veel vraag naar ict'ers.
Massaontslag
Het UWV liet al eerder weten dat van de in totaal duizend DSB-medewerkers, die zich na het faillissement van de bank meldden voor een WW-uitkering, een jaar na dato ruim 90 procent weer aan het werk is. Dit blijkt uit gegevens van UWV Werkbedrijf, dat om het massaontslag op te vangen een speciaal mobiliteitscentrum inrichtte in samenwerking met gemeenten, opleidingscentra, re-integratiebureaus en werkgevers uit de regio.
Bij de acht vestigingen van de DSB Bank raakten in oktober vorig jaar 1300 mensen hun baan kwijt, het overgrote deel op het hoofdkantoor in het Westfriese Wognum. Ongeveer vijfhonderd werknemers bleven in dienst voor de afwikkeling van het faillissement. Ruim duizend mensen schreven zich in als werkzoekende bij UWV Werkbedrijf.
Goed opgeleid
Uit gegevens van het UWV blijkt dat de helft van de veelal goed opgeleide werknemers na drie maanden weer aan het werk was. Na een jaar is dit percentage gestegen tot 93 procent. Veel voormalig DSB-medewerkers vonden werk bij ict-bedrijven, callcenters, verzekeraars en andere bankinstellingen, zowel binnen als buiten de regio West-Friesland.
Tien procent heeft na een jaar nog geen baan!?!! Ik weet niet wat jullie definitie van ‘snel aan de bak’ is, maar mij lijkt dat helemaal niet zo gunstig allemaal.
Glas halfvol, glas halfleeg…
10% heeft na 1 jaar nog geen baan, is hetzelfde als 9 van 10 wel.