Teradata heeft een aantal vernieuwde producten geïntroduceerd, onder andere voor de 'socialisering van data' dat afkomstig is uit sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Bedrijven kunnen hiermee grote hoeveelheden data afkomstig van sociale netwerken, smartphones en mobiele sensoren, zoals rfid, beter verzamelen en analyseren, aldus Teradata. Ook zijn er nieuwe producten geïntroduceerd in samenwerking met andere leveranciers, zoals SAS en SAP.
Teradata onthulde op de eindgebruikerconferentie 2010 Partner Conference in San Diego een aantal nieuwe producten. Ten eerste de nieuwe Teradata database versie 13.10 dat meer inzicht geeft in grote hoeveelheden data en het convergeren van geavanceerde analyses. Ten tweede is het TeraData Next Platform Family vernieuwd op het gebied van snelheid, capaciteit en gebruiksvriendelijkheid. Ten derde introduceert Teradata Accelerated Analytics met nieuwe diensten en tools voor het beter analyseren van grote hoeveelheden data die afkomstig is vanuit applicaties zoals SAS, IBM SPSS en KXEN. Ten vierde is de Teradata Relationship Manager (TRM) geïntroduceerd. Hiermee kan data afkomstig van diverse apparatuur zoals iPhones, notebooks, iPads en webbrowser via een dashboard worden beheerd en geanalyseerd. Tot slot heeft Teradata het Unified Logical Data Model Framework (LDM) geïntroduceerd. Teradata LDM is een nieuwe blauwdruk voor het verzamelen en opslaan van data modeling oplossingen.
Teradata heeft verder meer uitgebreide steun voor OLAP analyses. De Terredata Aggregate Designer optimaliseert data uit Microsoft, MicroStrategy, Oracle, SAP BusinessObjects en SAS OLAP omgevingen. Een nieuwe Excel plug-in geeft Excel Pivot Tables directe toegang tot Teradata, Hierdoor kunnen eindgebruikers zelf toegang krijgen tot data.
Teradata heeft verder vier nieuwe hardwaregebaseerde database apparaten geïntroduceerd waarop de nieuwe database Teradata 13.10 draait. Deze datawarehouses, zoals de Teradata Active Enterprise Data Warehouse 5650, worden ondersteund door de nieuwste dual Intel Xeon processoren (codenaam Westmere). Met deze nieuwe systemen kunnen gebruikers databases gebruiken voor 'Big-Data analyses', met een grootte van 7 terabytes tot 86 petabytes. Teradata heeft verder een dataopslagapparaat geïntroduceerd, de Teradata Extreme Performance Appliance 4600. Deze maakt gebruik van solid state disk (ssd) en biedt snellere prestaties voor databases. Verder zijn vernieuwingen aangebracht aan de Teradata Data Warehouse Appliance 2650 en 1650. Ook de Data Mart Appliance 560, een entry-level data warehousing appliance, is vernieuwd.
Teradata levert daarnaast een plug-in voor het opensource framework Eclipse Foundation, dat integreert met bestaande applicatie- en ontwikkelomgevingen voor Teradata database diensten. Hierbij werkt Teradata met Karmasphere software, waarbij een ontwikkelingsplatform wordt geleverd dat Hadoop bestanden (een Apache open source project dat Java programmering gebruikt) en Teradata database intelligentie combineert. Programmeurs kunnen daardoor met MapReduce applicaties, via een simple ‘drag-and-drop interface', data tussen Teradata systemen en Hadoop verplaatsen. Hierdoor kunnen sneller analytische diensten worden uitgerold. Er is ook een Microsoft Visual Studio plug-in beschikbaar voor .Net ontwikkeling.
Teradata zegt beter inzicht te geven in datageschiedenis, zoals met de ‘intelligente time-aware analytics'. Hiermee kunnen bedrijven meer inzicht krijgen in het gedrag van een klant wat die in het verleden heeft gedaan en wat hij mogelijk in de toekomst gaat doen.
De samenwerking tussen SAS en Teradata uitgebreid. De twee partijen hebben de Teradata Analytic Sandbox Appliance ontwikkeld voor sneller inzicht in data en diepteanalyses. Verder heeft zijn zeven SAP Business Objects applicaties geoptimaliseerd voor gebruik op het Teradata platform. Met bi-leverancier MicroStrategy (BI) heeft Teradata een 'multi-channel customer analytics' oplossing voor banken ontwikkeld.
Geo/spatial
Tot slot heeft Teradata twee partnerships aangekondigd op het gebied van geo/spatial software, een toepassing voor het gebruik van kaarten in software. Steeds meer reguliere websites gebruiken de geo-georiënteerde functionaliteit van Google Maps/Earth en Microsoft Virtual Earth. Instellingen, zoals nutsbedrijven en verzekeringsmaatschappijen, gebruiken geo/spatial technologieën om de reguliere administratieve processen te ondersteunen en managementrapportages te genereren. Zo maken verzekeringsmaatschappijen gebruik van geo/spatial technologieën om de te verzekeren opstallen te bekijken. Teradat werkt hierbij samen met de APOS Location Intelligence Solution waarbij ook business intelligence rapportages van SAP BusinessObjects kan worden gebruikt. Verder werkt Teradata met CoreLogic voor het leveren van geo/spatial diensten aan verzekeringsmaatschappijen.