Webroot, toonaangevend leverancier van internet security-oplossingen, heeft vandaag een nieuwe versie van Webroot Web Security Service gelanceerd.
In de nieuwe versie van deze cloud-based security-oplossing staat de noodzaak om gevoelige informatie binnen organisaties beter te beveiligen centraal. Zo zijn onder meer de testfunctionaliteiten, activiteitenrapportages en de reporting-infrastructuur sterk verbeterd. IT-beheerders zijn hierdoor vanaf nu nog beter in staat het bedrijfsnetwerk vanuit de cloud te beveiligen tegen bedreigingen van buitenaf.
Webroot lanceert deze nieuwe versie van haar Web Security Service om nog beter aan de stijgende vraag naar cloud-based security-oplossingen te voldoen. Security-oplossingen in de cloud maken het voor organisaties eenvoudiger om klant-, medewerker- en bedrijfsinformatie adequaat te beveiligen. En dit is nodig, want in 2009 had 82% van de MKB-bedrijven last van malware of phishing websites en kreeg een kwart van de bedrijven te maken met ongewenst gegevensverlies. Veel bedrijven zijn zich bovendien niet bewust van het feit dat tegenwoordig 85% van de bedreigingen via het web komt en niet meer via de e-mail.
Een belangrijke verbetering in Webroot Web Security Service is een nieuwe tool waarmee IT-beheerders eenvoudig de status van, onder meer, software-updates op alle afzonderlijke desktops in het netwerk in kaart kunnen brengen. Deze nieuwe functionaliteit test zowel wekelijks als maandelijks meer dan 400 veel voorkomende risico’s in het besturingssysteem, webbrowser, browser plug-ins, Microsoft Office, media players, instant messaging software en software-oplossingen van derden. De laatstgenoemde is de meest voorkomende manier waarop webbased malware computers van bedrijven en consumenten binnendringt.
Met de nieuwe versie van Webroot Web Security Service beschikken IT-beheerders tevens over nieuwe dynamische en interactieve rapportages die het gebruik van de bandbreedte weergeven en het internetgebruik van medewerkers inzichtelijk maakt. Zo is eenvoudig te monitoren welke websites door medewerkers bezocht worden. IT-beheerders zijn hierdoor in staat het internet gebruiksbeleid en de veiligheid van de organisatie beter te managen. Ook wordt gevoelige informatie van zowel bedrijf als afzonderlijke medewerkers beter beschermd.
"In de markt wordt de cloud steeds vaker beschouwd als de beste manier om bedrijven te beschermen tegen malware," zegt Gerhard Eschelbeck, CTO van Webroot. "Gelukkig zien wij een toename van het gebruik van cloud-based security services onder onze klanten. Zij zien duidelijk de voordelen hiervan voor betere bescherming en beheersbaarheid in vergelijking met traditionele desktop-oplossingen."
Webroot Benelux presenteert de nieuwste versie van Webroot Web Security Service aan de zakelijke markt op Infosecurity 2010, 3 – 4 november in De Jaarbeurs Utrecht, stand 01.D145.