Paul de Leeuw heeft zijn Twitter account opgezegd. Hij had op Twitter meer volgers dan kijkers bij zijn Madiwodovrijdagshow, dus op zich niet zo slim. Reden voor De Leeuw was dat hij de laatste tijd vaker de kanker kreeg dan een compliment.
Internet heeft lekker schelden toegankelijk gemaakt. Cyberpesten is op middelbare scholen ook al een probleem. Doordat internet een vluchtig medium is, lijkt de drempel om te klagen en te schelden lager dan vroeger toen je het mondeling moest doen of via een brief.
Maar is internet wel vluchtig? Ik zoek na een optreden van mij op internet ook wel eens of mensen iets van mij vinden. Een tijdje terug stond ik in Hoogeveen op het cabaretfestival Noorderlach. De organisatie had bedacht dat het wel leuk zou zijn dat de stand-up comedians in de foyer zouden staan.
Lopend buffet
Slecht idee, je gaat niet optreden in een hal vol koffiedrinkende mensen die halverwege weglopen omdat de voorstelling van JURK! begint. Nu heb ik wel op gekkere plaatsen opgetreden. Vooral het optreden waar vlak voordat ik op moest de hele zaal leegliep omdat het lopend buffet geopend was, staat me nog vers bij.
Gelukkig heb ik als ict'er het trucje ‘niet lullen maar zakken vullen' aardig onder de knie. Gewoon je werk doen en je laten uitbetalen. Mensen die er zijn geweest, vergeten het wel weer en ik ook. Tenzij iemand het nodig vindt juist dit optreden te filmen en op Youtube te zetten. Ik vrees dat, als mijn kleinkinderen over dertig jaar iets over opa willen opzoeken, nog steeds het filmpje Jacob Spoelstra op Noorderlach zullen vinden op internet.
Patricia Paay
Maar ook bedrijven hebben er last van. Ik hoorde laatst van een kennis die ook in de ict zit, dat zijn bedrijf door een gerenommeerd adviesbureau werd afgeserveerd vanwege informatie die voornamelijk via het internet was verkregen. Ze hadden de moeite niet eens genomen het bedrijf zelf te vragen.
Internet is makkelijk, vluchtig en begint steeds meer op Patricia Paay te lijken. Welk stukje echt is, weet je niet meer.
En of deze column op waarheid is berust? Natuurlijk en als je het er niet mee eens bent, reageer het gerust af via http://twitter.com/jacobspoelstra
Sorry hoor, maar dit:de kanker kreeg, gaat me echt even te ver.
Kom eens een even langs onze afdeling oncologie…..
@TO: dat is geen grove taal van Jacob, maar werd door PdL zelf aangegeven als reden van z’n account verwijderen. Zie bron: http://www.mediacourant.nl/?p=85068
Inderdaad, typisch geval van aan het verkeerde adres zijn.
Die jongen van 12 die de ziekte als scheldwoord gebruikt, moet langs op die afdeling oncologie, niet de heer Spoelstra, die weet waarschijnlijk heus wel hoe erg kanker kan zijn.
Iedereen lijkt tegenwoordig over alles een mening te moeten hebben, en zonder normen en waarden de gehele vocabulaire van ziektes en onaardige termen te moeten gebruiken. Liefst in breezahSMS-taal in 140 tekens op Twitter, met een vage GSM-foto in een WieWatWaartje op Hyves, of voor Gilles de La T.-achtige scheldkannonades op GeenStijl. Denk aan de vroege ‘raar kapsel’ Googlegrapjes en je weet dat Jacob een goeie snaar raakt: hij is nu gelinkt aan Patricia Paay in zoekmachines, wie weet dat dat voor z’n boekingen betekent 😉