Michel de Meijer heeft besloten zijn functie als directievoorzitter van Inter Access neer te leggen. Hij wordt per direct opgevolgd door Hans den Hartog, die tot en met maart 2010 financieel directeur bij Ordina was. De Meijer was pas vanaf 1 januari 2009 ceo. Volgens Inter Access is hij in goed overleg vertrokken.
De Meijer stond voor een moeilijke klus bij de automatiseerder, nadat het bedrijf in financiële problemen raakte. Na de helpende hand begin dit jaar van investeerder Rabo Participaties (Rapar), dat zijn belang uitbreidde tot een meerderheidsbelang, kwam Inter Access in rustiger vaarwater.
Dat was voor De Meijer aanleiding om de eindverantwoordelijkheid over te dragen aan een opvolger, aldus Inter Access. Dat is Hans den Hartog geworden, die jarenlang financieel directeur was bij Ordina en daar dit jaar afscheid nam.
De Meijer was sinds april 2008 als operationeel directeur werkzaam bij de dienstverlener en volgde op 1 januari 2009 Gerard Willemse op als directievoorzitter. Hij was voor zijn tijd bij Inter Access directeur van Getronics PinkRoccade.
Een “bezopen siuatie”
Dit fantastische bedrijf staat wederom voor schut.
De CEO vetrekt met een fijne bonus vanwege het nodige “wegwerken”.
Dit uiteraard naast zijn buitensporige jaarsalaris en natuurlijk een nette regeling. Hele units worden verkwanseld inclusief het werk. Met moeite binnengehaalde ‘Top Professionals’ haken af vanwege het gebrek aan visie.
Dit alles in afwachting van de strategie (en nu moet de strateeg er ook nog van door), wacht iedereen in spanning af! De ‘boddies’ van deze shop weten van niets en iedereen moet vooral zn mond houden.
Medewerkers lopen weg uit frustratie, en het merendeel van het management zit nog met de spreadsheets op schoot.
Gerard kom terug!! Je bent zeer WELKOM!
vanaf 2009 zaten er teveel mensen op de bank, dat holt een bedrijf (hoe gezond of ziek het is) van binnen uit.
Dat dit moest veranderen, behoeft mijn inziens geen verdere uitleg. De manier waarop een aantal mensen zijn weggewerkt is niet chigue geweest.
Piet heeft wel een punt, de positie van Michel is moeilijk geworden omdat ondanks lagere vaste lasten (rente) er onvoldoende resultaat wordt bereikt.
De RAPAR mensen werken nu een organisatieplan uit, dat zal – naar verwachting – een behoorlijke invloed hebben op de manier waarop IA nu georganiseerd is. Mijn vermoeden is dat het aantal managers / directeuren aanzienlijk zal slinken (wat een goede zaak is, kijk maar naar hun beslissingsbevoegdheid).
Snelle wisselingen aan de top zijn nooit goed voor de stabiliteit van een onderneming. Een vaste duidelijke visie en strategie helpt om een bedrijf beter te krijgen. Met snelle wisselingen van CEO’s kan een organisatie een hoog ad-hoc gehalte krijgen en dat is killing voor een organisatie.
Een (spreadsheet)manager is nog geen ondernemer, maar we hopelijk geeft IA de nieuwe CEO wel een eerlijke kanms en wordt IA hopelijk snel weer een goed lopend bedrijf waar het leuk werken is.
Er is bijna niets meer over van het bedrijf waarvoor ik met plezier heb gewerkt. Het leveren van toegevoegde waarde, jaren het bestaansrecht van IA, is niet meer.
Iemand zonder visie gaat voor risicobeperking en dus detachering (bij voorkeur bij de overheid en de top 100 bedrijven). Niet echt een aanrader op de CV van Michel.