De Nederlandse Taskforce IPv6 reikt op 25 november 2010 de IPv6-awards uit aan de beste implementaties van het internetprotocol. Bedrijven, internet service providers, overheden, onderwijsinstellingen en particulieren kunnen zich inschrijven om mee te doen. Het is de derde keer dat het awardgala wordt georganiseerd, de eerste editie werd afgelast omdat te weinig kandidaten zich hadden aangemeld.
De organisatie reikt verschillende prijzen uit. Bedrijven maken kans op 10.000 euro. Onderwijs- en onderzoeksinstellingen en internet service providers kunnen 15.000 euro winnen. Overheid en non-profitorganisaties maken kans op een week senior consultancy. De Taskforce zegt dat de jury let op motivatie, relevantie, toewijding, implementatie en impact.
Vorig jaar werden de prijzen voor het eerste uitgereikt. In zes verschillende categorieën werden de prijzen uitgereikt. Ze gingen onder meer naar webmonitordienst Watchmouse, de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), Hogeschool Utrecht, de Universiteit van Amsterdam en internetserviceprovider BIT. Arnout Veenman en Jasper Wonnink wonnen elk een IPv6-award voor hun publicaties over IPv6.
Geen IPv4-adressen
Verwacht wordt dat in 2011 geen IPv4-adressen meer beschikbaar zijn. Daarom is een nieuw adressysteem bedacht, genaamd IPv6. ‘Het is belangrijk dat Nederlandse bedrijfven, internet service providers, overheden, onderwijsinstellingen en ook particulieren gaan beseffen dat de overstap naar dit nieuw adressysteem noodzakelijk is en dat zij tijdig maatregelen kunnen en moeten nemen om de overstap naar IPv6 mogelijk te maken', aldus de IPv6 Taskforce.
Internet service provider BIT besteedde het gewonnen geld door zijn klanten een gratis IPv6-router aan te bieden in ruil voor hun oude IPv4-router.
Hebben jullie al een stappenplan uitgegeven voor de overstap naar IPv6?
Nee?
Laat dan die stomme award dan ook maar zitten of reik hem uit aan de eerste die met een bruikbare handleiding van IPv4 naar IPv6 komt!
Ron (lichtelijk geïrriteerd…)
Een ISBN nummer of een link naar de publicaties van Arnout Veenman en Jasper Wonnink zou dan bijvoorbeeld al een hele stap in de goede richting kunnen zijn….