Triple P wist in 2009 het verlies te beperken tot 186.000 euro door de kosten sterk te reduceren. De automatiseerder uit Vianen deed mee aan de regeling voor deeltijd-WW, waarbij bedrijven hun personeel tijdelijk minder konden laten werken zonder ze te hoeven ontslaan. Overigens bracht Triple P het personeelsbestand vorig jaar wel terug van 186 naar 124 werknemers. Het bedrijf voorziet dat 2010 opnieuw een moeilijk jaar gaat worden.
Uit het jaarverslag van Triple P, dat is gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel, blijkt dat 2009 in het teken stond van kostenreducties. Het verlies kon daardoor tot 186.000 euro worden beperkt. In 2008 en 2007 leed de automatiseerder uit Vianen nog verliezen van respectievelijk 1,56 en 4,9 miljoen euro. De omzet daalde in het afgelopen boekjaar wel fors van 40,6 miljoen naar 26,2 miljoen euro. Daarvan kwam 12,1 miljoen euro (2008: 21,7 miljoen) van de divisie Systemen en 14,1 miljoen euro (2008: 18,9 miljoen) van de divisie Services. Van de omzet van 26,2 miljoen euro is 24,7 miljoen in Nederland behaald en 1,5 miljoen in België.
De directie meldt verder dat de zoektocht naar externe financiers nog niet is geslaagd. Zij verwacht dat dit jaar de marktomstandigheden nog steeds lastig blijven. Zicht op marktherstel is er nog niet. Mocht de marktvraag nog verder inzakken, dan zijn additionele financiering en verdere kostenreducties onontbeerlijk, zo waarschuwt de directie.
Deeltijd-WW
Triple P, dat zich heeft toegelegd op advisering, levering en beheer van ict-infrastructuren, verkeert al een paar jaar in zwaar weer. Daar kwam de economische crisis ook nog bij. Vooral in 2009 had het bedrijf last van orders die werden uitgesteld en een weggevallen vraag naar hardwaresystemen. Het bedrijf is actief in de sectoren overheid, zorg, detaiilhandel, telecom, nutswezen en zakelijke dienstverlening.
Om de terugval in inkomsten op te vangen deed Triple P eeen beroep op de Deeltijd WW-regeling voor de periode april-december 2009. Daarbij kunnen bedrijven hun personeel tijdelijk minder laten werken zonder ze te hoeven ontslaan. Voor de uren (tot maximaal 50 procent) waarop een medewerker niet aan het werk is, krijgt deze een WW-uitkering.