Cisco breidt zijn Datacenter 3.0-portfolio uit met een tweede generatie van zijn Unified Computing Systeem (UCS) en twee nieuwe Nexus-switches. De uitbreidingen zijn ontworpen om de kosten en complexiteit van de IT-infrastructuur te verminderen, datacentervirtualisatie beter te ondersteunen en de flexibiliteit van bedrijven te vergroten.
De aanvulling op het UCS-portfolio, bestaande uit twee-socket en vier-socket servers, biedt tot 50 procent meer processor cores, een 300 procent hogere applicatieperformance en vier keer de normale memory footprint. De nieuwe Nexus 2248 en Nexus 2232 bieden kosteneffectieve capaciteit over 10-Gigabit Ethernet naar het datacenter.
Dankzij deze vernieuwingen biedt Cisco’s datacenterarchitectuur de volgende voordelen:
• Vier maal zoveel rekenkracht in vergelijking met de eerste generatie Cisco Unified Computing System-servers
• Vier keer zoveel bandbreedte met dezelfde footprint en met het bestaande chassis, in vergelijking met de eerste generatie van Cisco’s Unified Computing System
• 92 procent minder beheertaken, in vergelijking met bestaande netwerken
• 30 procent betere benutting van applicaties dankzij Cisco’s Virtualised Interface Card
• 76 procent grotere databaseconsolidatie dankzij de uitbreiding van opslaggeheugen
• 10 procent minder energieverbruik, in vergelijking met vergelijkbare configuraties van derden
Deze resultaten leiden tot minder complexiteit en wildgroei van de IT-infrastructuur, aanzienlijk lagere kosten en grotere flexibiliteit. Dit heeft tot gevolg dat bedrijven wereldwijd overgaan op Cisco’s datacenterarchitectuur.
Snellere software-integratie
• Cisco heeft het Cisco Developer Network uitgebreid ter ondersteuning van bedrijven die de UCS Manager XML-API (Application Programming Interface) ontwikkelen. Ontwikkelaars hebben nu toegang tot online hulpmiddelen, instructievideo’s, voorbeeldcodes, online fora en Unified Computing System Labs voor het ontwikkelen en testen.
• Door gebruik te maken van de UCS Manager XML-API hebben ontwikkelaars meer dan 9.000 parameters voor de ontwikkeling van interfaces tot hun beschikking.
• Dankzij deze informatieve omgeving is een snel groeiende gemeenschap van ontwikkelaars van het Cisco Unified Computing System ontstaan.
• Cisco werkt ook nauw samen met leveranciers als BMC, CA, HP, Microsoft en VMware om een geïntegreerde oplossing met Cisco UCS Manager te kunnen bieden.
• Met zijn open API-benadering en brede partnerstrategie bedient Cisco de meeste van de provisioning tools die momenteel gebruikt worden.
Verbeteringen aan Cisco Datacenter 3.0-portfolio
• Cisco M2 B-serie en C-serie twee-socket servers zijn gebaseerd op de nieuwe Intel Xeon 5600 serie processoren. Met 50 procent meer processor cores en cache, gecombineerd met Cisco’s uitgebreide geheugen en gevirtualiseerde netwerken, leveren de nieuwe servers de hoogste operationele schaalbaarheid en efficiëntie. De nieuwe servers zijn verkrijgbaar sinds eind maart.
• Cisco B-serie en C-Series vier-socket servers, beschikbaar in Q3 FY2010, maken Cisco’s datacenterportfolio compleet. Dankzij de ingebouwde Intel Xeon 7500 Series processoren, presteren ze ruim drie keer beter dan traditionele vier-socket systemen, met twee keer zoveel geheugencapaciteit en negen keer meer bandbreedte. De nieuwe servers beschikken over een innovatieve Cisco’s unified computing-architectuur en vereenvoudigd beheer om een kosteneffectief, betrouwbaar alternatief te bieden voor tal van RISC-gebaseerde systemen.
• De nieuwe Cisco FEX-link architectuur, bestaande uit Cisco Nexus en Cisco Unified Computing System fabric extenders, biedt een open, flexibele server access-laag die elke fabric ondersteunt met 100Mb, 1Gb en 10Gb Ethernet evenals Fibre Channel over Ethernet (FCoE), InfiniBand, iSCI en NAS. Cisco FEX-link vereenvoudigt het beheer en wordt momenteel ondersteund op het Cisco Unified Computing System en Cisco Nexus 5000-serie. Binnenkort is het tevens beschikbaar voor de Nexus 7000-serie. Daarnaast stelt de FEX-link architectuur Cisco’s UCS in staat tot 160Gb aan bandbreedte per blade te bieden komende jaar.
• Cisco Nexus Fabric Extenders, de Nexus 2248 en Nexus 2232, bieden IT-managers meer flexibiliteit en schaalbaarheid voor heterogene omgevingen. Daarnaast verminderen ze de benodigde bekabeling tot 70 procent, stroom en koeling tot 30 procent en kapitaalkosten tot 40 procent.
• De UCS-architectuur resulteert in 10 procent verminderd energieverbruik voor datacenters, met vergelijkbare rekenkracht, geheugen en I/O-configuraties per blade. Door rekenkracht en netwerk te verenigen zijn minder componenten nodig en is het systeem in staat te consolideren naar minder systemen. De unified fabric, hoge efficiëntie luchtstroom, en de 1.35V DIMM’s van Samsung dragen ook bij aan minder energieverbruik. De 40mm-class DDR3 geheugentechnologie van Samsung draagt ook bij aan verbetering van de algemene schaalbaarheid, efficiëntie en prestaties van het systeem.
• Een groener datacenter: Intel’s nieuwe Xeon 5600 serie processoren bieden een beter beheer van CPU. Toch zijn IT-managers terughoudend in het gebruik van hardware-centrische power control-oplossingen, omdat ze onvoldoende inzicht hebben in de applicaties die draaien op de hardware, waardoor bedrijfskritische applicaties kunnen worden vertraagd. Met behulp van UCS Manager, kunnen IT-beheerders nu op intelligente wijze hun energie- en koelingsbeleid koppelen aan UCS service-profielen voor server provisioning. Dankzij deze toepassing kunnen IT-medewerkers eenvoudig het stroomverbruik afstemmen op de workload-eisen door het dynamisch toewijzen van capaciteit. IT-managers kunnen nu zonder problemen energiemanagementbeleid invoeren om groenere datacenters te creëren, zonder negatieve gevolgen voor de beschikbaarheid van applicaties.
• De Cisco Nexus 1010 virtual services applicatie ondersteunt gevirtualiseerde omgevingen met verbeterde prestaties, beschikbaarheid en flexibele dienstverlening.
• De Cisco MDS 9148 Multilayer fabric switch maakt optimaal gebruik van ruimte en rekenkracht. Met 48 8Gb Fibre Channel-poorten per rack levert deze switch de hoogste bandbreedtedichtheid in de industrie. De nieuwe switch biedt flexibiliteit voor de gevirtualiseerde serveromgevingen, een hoog niveau van beveiliging en beschikbaarheid, en kan opschalen van 16 tot 48 poorten met on-demand 8-poorts upgrade-licenties. Nieuwe 8Gb Fibre Channel-uplinks voor servertoegang zijn ook toegevoegd aan de Nexus 5000-serie en UCS 6100 serie interconnects.
• Vernieuwde virtualization services helpen bedrijven eenvoudig en succesvol over te stappen naar Cisco’s datacenteroplossingen, waaronder Cisco UCS, zodat ze sneller kunnen profiteren van de voordelen van Datacenter 3.0-architectuur. Cisco’s Application Services, die samen met Cisco’s partners worden aangeboden, helpt bedrijven hun applicaties uit de bestaande architectuur te migreren naar een unified computing-architectuur.
"Cisco streeft naar architectonische innovatie en toegevoegde waarde voor onze klanten, maar tegelijkertijd ook naar uitbreiding en verdieping van ons partnerecosysteem", zegt Soni Jiandani, vice-president, Cisco Access Server en Virtualization Technology Group. "De nieuwe innovaties van Cisco Unified Computing System, zoals de uitbreiding van het geheugen en de Virtualization Network Interface Card, in combinatie met de kracht van de Intel Xeon processor 5600, maken Cisco Unified Computing System een zeer geschikt platform voor het draaien van bedrijfskritische applicaties."