Werkgevers kunnen via de Stichting Centrum Arbeidsvraagstukken ICT (CA-ICT) tot maximaal 40 procent van de trainingskosten terugkrijgen die zij maken voor het trainen van hun ict'ers. Voorwaarde is dat de hoogst afgeronde opleiding van de ict'er niet hoger is dan mbo niveau 4. Ook het niveau van de opleiding die gevolgd wordt, mag niet hoger zijn dan mbo niveau 4.
Er is in totaal 1,4 miljoen euro beschikbaar voor de subsidieregeling. Dat geld komt uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Bedrijven krijgen 20 procent van de opleidingskosten ‘per omgaande' terug, zegt manager Louis Spaninks van CA-ICT. Daarvoor moeten ze een aantal documenten aanleveren aan de stichting en de deelnemer registeren bij het ESF-webportaal.
Bedrijven moeten het betaalbewijs, een originele factuur van de opleiding en de loonstrook van de deelnemer aanleveren. Als het programma afloopt, dan ontvangt het bedrijf de overige 20 procent van de opleiding terug. CA-ICT vraagt bedrijven een kostenvergoeding van 35 euro per deelnemer en 6 procent van de te ontvangen subsidie.
3 miljoen euro
Het eerste programma eindigt op 31 maart 2010. Daarna start er een nieuw programma dat loopt tot het einde van het jaar. Hiervoor is bijna 3 miljoen euro beschikbaar. Inmiddels loopt er een derde aanvraag voor ESF-subsidie. Voor een volgend programma dat tot eind 2011 zou lopen. Spaninks verwacht dat ook voor deze aanvraag een bedrag van drie miljoen euro beschikbaar komt.
Aan de eerste twee aanvragen doen zestien ict-opleiders mee. Samen bieden ze 1600 opleidingen aan, waaronder Configuring Windows Server 2008 Active Directory en ITIL Foundation V3. Het gaat om trainingen op het gebied van communicatie, technische ict, projectmanagement of gebruikerstraining.
Toch raar dat het maximale niveau MBO-4 is? Waarom zouden ze HBO niveau niet stimuleren?
@Taco
Wellicht is de gedachte dat HBO’ers zichzelf wel zouden kunnen redden. De subsidie gaat in dat geval naar de MBO(-)ers.
Belachelijk, bedrijven kunnen deze kosten zo wie zo als kosten van de belasting aftrekken.
Waarom geen regeling voor ict’ers die momenteel thuis zitten voor 75-70% en dit niet kunnen bekostigen?
Weer typisch Nederland op zijn smalst.