Softwareleverancier Microsoft en ict-leverancier HP kondigen een driejarige overeenkomst aan om gezamenlijk het gebruik van clouddiensten onder zakelijke klanten te vergroten. De bedrijven investeren 250 miljoen dollar. Dat bedrag wordt onder andere geïnvesteerd in de ontwikkeling van een nieuw infrastructuur- en applicatie-model dat moet leiden tot lagere beheerkosten.
De ict-bedrijven schrijven in een toelichting op de samenwerkingsovereenkomst dat ze gezamenlijk werken aan de verbeterde ondersteuning en het aanbieden van cloud- en serversoftware, zoals op Windows Azure draaiende Exchange-diensten, SQL Server en andere zakelijke software van Microsoft.
HP gaat de Windows Azure-diensten aanbieden aan zakelijke klanten, die op HP-hardware zullen draaien. Ook willen de bedrijven de communicatie tussen Microsofts Hyper-V virtualisatiesoftware en System Center en HP's Insight Software en Business Technology Optimisation-tools verbeteren.
Andere partners
Tijdens een teleconferentie waarin Microsoft-ceo Steve Balmer en Mark Hurd van HP de samenwerking toelichtten, wilde de hoogste baas van HP niet zeggen of de uitbreiding van de samenwerking met Microsoft gevolgen heeft voor overeenkomsten met andere partners zoals bedrijfssoftwareleverancier Oracle. Ook is het nog onbekend hoe hardwarepartners van Microsoft, zoals Dell, op het nieuws zullen reageren.
Steeds meer hardware- en softwarebedrijven bieden gezamenlijk totaaloplossingen voor server- en cloudtoepassingen aan zakelijke klanten. Microsoft en HP hebben al ruim vijfentwintig jaar een partnerovereenkomst.
Volgens mij is dit gewoon een heel aardig commerciel verhaal wat al heel veel IT suppliers konden leveren. Het zijn altijd IT/IS contracten met een beetje schaalbaarheid in de vooraf afgesproken bandbreedte. Volgens mij heeft Gartner hier al veel eerder onderzoek naar gedaan en levert alleen het Amerikaanse Amazon Web Services en T-Systems een echt flexibele oplossing zonder voorafgesproken volumes en jaarcontracten en diverse Vendor Lock in’s
Snel aan de gang met uitwijk- en disaster- en backup- scenarios. Lokaal is dat een absolute must in een Microsoft omgeving, laat staan via marketing “term” Cloud.
Wellicht weer even iets om over na te denken: “waarom zijn webhosting pakketten op Microsoft-based servers toch zoveel duurder dan bijv. Linux”…..”Ach ja, had dat niet iets met beheerskosten van doen of zo, en niet met de kosten van het besturingssysteem, an sich?”.
Daarbij komt ook dat er nog 250 miljoen + een paar duizend procent winst terug naar de ‘investeringsmaatschappijen’ moet. Tja, ’t is het overwegen waard. Er blijven en komen steeds meer geautomatiseerde processen die van crusiaal belang zijn voor de continuïteit. Data-security zou ook een bepalend issue moeten zijn bij zo’n stategische beslissing als cloud. Kortom, bedrijfsprocessen ophangen aan een extern factor (denk alleen al aan een telefoonkabeltje) vind ik nogal wat?
“de zwakste schakel is nog immer bepalend”
Volgens mij is de markt bepalend voor je succes, ouderwets enthousiast. En die markt legt microsoft bepaald geen windeieren tot op heden.
@ouderwets_enthousiast… Wij spreken dezelfde taal! @Nike… De markt is waar de massa achteraan rent. Als je daar je bedrijfsstrategieën aan gaat ophangen, bepaal je zelf je strategie niet meer, maar ben je gewoon een speelbal. Dat heeft verder niets te maken met of dit Microsoft geen windeieren legt, maar veel meer met wijsheid. 😉
Johan,
de markt koopt.
Is jouw wijsheid van dien aard, dat het bij jou anders werkt?
Jouw wijze producten en oplossingen worden gekocht door….