Operationeel directeur Hans Oberg stapt per 1 maart 2010 op als lid van de raad van bestuur van dienstverlener ICT Automatisering. Reden van het vertrek is een verschil van inzicht over het te voeren beleid, schrijft de dienstverlener in een persbericht. De organisatie zoekt momenteel naar een geschikte opvolger. Bestuursvoorzitter Bram Schot neemt de taken van Oberg voorlopig waar.
Oberg startte in 2001 bij ICT Automatisering als business team manager consumer systems & Multi media. Sinds 2007 maakte hij samen met Schot deel uit van de raad van bestuur.
Directeur Schot denkt dat de nieuwe kandidaat buiten het bedrijf wordt gezocht. Oberg blijft tot 1 maart aan, zodat hij wat dingen kan afronden.
In de aandeelhoudersvergadering, die in 2007 werd belegd voor de aanstelling van Oberg, werden de taken verdeeld. Schot zei toen dat hij verantwoordelijk werd voor de dochteronderneming ICT Solutions, Oberg werd verantwoordelijk voor de dochteronderneming ICT Embedded. Deze twee ondernemingen werden eind 2009 samengevoegd tot Humiq.
Dieper snijden in kosten
In augustus 2009 maakte de dienstverlener bekend dieper te snijden in de kosten. De omzet over het eerste halfjaar van 2009 bij de divisie ICT Embedded, daalde met 30,2 procent naar 10 miljoen euro. Bij ICT Solutions daalde de omzet met 19,8 procent tot 18,5 miljoen euro. Ook het derde kwartaal van 2009 daalde de omzet van de dienstverlener. Voor het vierde kwartaal verwacht de dienstverlener een minder sterke daling.
“Reden van het vertrek is een verschil van inzicht over het te voeren beleid, schrijft de dienstverlener in een persbericht”.
Het is altijd verschil van inzicht. Of kan het iets anders zijn???
Wees een keer duidelijk wat er aan de hand is.
Ja, ja. Voor degene die ICT Automatisering kennen is duidelijk wat er aan de hand is.
Hans Oberg was verantwoordelijk voor ICT Embedded. Daar ging het al niet goed maar 2009 was een drama. De trend die iedereen al jaren zag aankomen. Dat dure embedded software projecten (duur in de zin dat afschrijving plaats moet vinden in een steeds kortere product life cycle waardoor de R&D kosten steeds meer de winst marge van het product gedurende die korte life cycle bepaalt)
uitbesteed zouden worden naar lage lonen landen.
Klassieke afnemers van embedded software zoals Philips, Ericcson, ASM Lithografie, OCE etc. zijn er al jaren mee bezig. De crisis versneld deze ontwikkeling.
Dat dit gelijk een conflict oplevert is raar. Beter is het actie te nemen en een nieuwe koers in te slaan.
@Henk
Grappig dat je embedded projecten duur noemt. Ik snap wat je bedoelt, maar als je kijkt naar de uurtarieven die in Embedded geboden worden door de grote marktspelers, dan zijn die aardig wat lager dat wat er in de publieke sector betaald wordt.
Er zit een groot verschil tussen deze markten. In de embedded wereld bepaalt de klant voor een groot deel het tarief (bijv. Philips bepaalt de prijs, niet ICT)
Bij de publieke sector lijkt gewoon per definitie de hoofdprijs betaald te worden.
Het voordeel van de Embedded sector is wel vaak dat het lange termijn relaties zijn; mensen voor een perdiode van enkele jaren inhuren is heel normaal.
Je bent dan wel voor een langere periode verzekerd van omzet, maar de winstmarges zijn vrij klein; zeker op dit moment