Schneider Electric introduceert EcoStruxure, een architectuur die meerdere bedrijfsdisciplines combineert om energiemanagement te optimaliseren. De geïntegreerde aanpak ontstaat door energievoorziening, datacenter, processen en machines, gebouwbeheer en fysieke beveiliging bij elkaar te voegen en energie centraal te beheren.
Een grootschalige energiebesparing realiseren is voor veel bedrijven nog altijd lastig omdat veel verschillende facetten van een onderneming van invloed zijn op het energiegebruik. Bedrijven kampen met capaciteitstekorten, slecht ontwerp van systemen, te weinig standaardisatie, onvoldoende gebruik van herbruikbare energie en implementatieproblemen om bedrijfsbreed resultaat te boeken. EcoStruxure speelt hierop in door inzicht te geven in alle onderdelen, deze samen te voegen en als een geheel te optimaliseren om energie te besparen.
Opbouw EcoStruxure
De EcoStruxure-strategie richt zich op vijf bedrijfsonderdelen.
Energievoorziening – Volledig energiebeheer voor kleine en grote ondernemingen, dat voorziet in efficiënte, veilige en betrouwbare stroomlevering.
Datacenter – APC by Schneider Electric gebruikt al geruime tijd het zelfontworpen InfraStruxure-concept om datacenters modulair en schaalbaar in te richten. Hierdoor worden stroomvoorziening en koeling geoptimaliseerd.
Processen en machines – Automatisering bij industriële en infrastructurele ondernemingen of machinebouwers gericht op flexibiliteit, schaalbaarheid, prestatie en gebruiksgemak.
Gebouwcontrole – Beheeroplossingen om installatie- en onderhoudskosten te reduceren terwijl de werkomgeving wordt verbeterd dankzij realtime controle over temperatuur, verlichting en zonwering.
Fysieke beveiliging – Pelco by Schneider Electric biedt geavanceerde technologie voor toegangscontrole, detectie van inbraak en videobewaking, waarmee kosten voor onverwachte downtime zijn te minimaliseren terwijl er gelijktijdig uitgebreide risico-analyses plaatsvinden.
Het doel van EcoStruxure is deze domeinen te combineren in een open en flexibel technologisch ecosysteem dat draait op IP en web-services zodat gerelateerde applicaties altijd toegang hebben.
"Als verschillende bedrijfsdisciplines op zichzelf proberen energie te besparen, resulteert dat in kleine reducties of juist niet: ze kunnen elkaar juist tegenwerken zodat besparingen helemaal uitblijven. Efficiëntiedoelstellingen zijn alleen te behalen als ze bedrijfsbreed worden aangepakt. EcoStruxure biedt een helder en volledig referentiekader waarmee bedrijven snel een efficiency-slag kunnen slaan. We leggen een verbinding tussen de verschillende domeinen waardoor een intelligent energiemanagement-systeem ontstaat", aldus Aaron Davis, Chief Marketing Officer, Schneider Electric.
Inzicht in energiegebruik
Dankzij EcoStruxure krijgen bedrijven veel meer inzicht in het gebruik en verbruik van alle soorten van energie; van elektriciteit tot water. Bovendien is er realtime controle op het energiegebruik. Door de samenkomst van de verschillende bedrijfsfacetten zijn processen efficiënter in te richten waardoor kosten omlaag kunnen en de beveiliging wordt vergroot. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om beelden van bewakingscamera’s in een willekeurige applicatie in te bouwen.