Origin Storage, een fabrikant en distributeur van IT-storageoplossingen, kondigt de introductie aan van de Amacom 1TeraByte (TB) en 750GB Data Locker. Deze nieuwe producten zijn een aanvulling op de 320GB en 500GB die reeds beschikbaar zijn. Het bedrijf zegt hiermee tegemoet te komen aan de toenemende vraag van consumenten, bedrijven en overheden naar veilige, mobiele dataopslagmogelijkheden.
De Data Locker is een draagbare harde schijf die gebruikers, van smartphones en notebooks & netbooks, gemoedsrust geeft als hun data is verloren of gestolen. Dat komt omdat de opgeslagen data is beveiligd door hardware-encryptie. Deze hardware-encryptiechip is geïntegreerd in de Data Locker om gegevens te coderen en decoderen met behulp van de AES/CBC-modusencryptie. Om data te kunnen lezen of schrijven moet een achtiencijferige pincode worden ingegeven op het authenticatiesysteem. De authenticatie wordt uitgevoerd op de Data Locker zelf en niet op de computer waarop hij wordt aangesloten. De combinatie van versleuteling, beveiliging via encryptie en een pincode zorgt voor een optimale beveiliging. Er is geen driver of andere software nodig.
Van de Data Locker zijn meerdere uitvoeringen beschikbaar. De Data Locker Pro AES (320, 500, 750 GB en 1TB) is geschikt voor overheidsinstanties, mkb en het onderwijs. De Data Locker Enterprise AES (320, 500, 750 GB en 1TB) is geschikt voor defensie en transport van extreem gevoelige data.
‘De combinatie van versleuteling, beveiliging via encryptie en een pincode’ lijkt mij een freudiaanse verspreking. In mijn optiek is versleuteling gelijk aan encryptie en zorgen beiden voor de vertrouwelijkheid van de informatie. De pincode is een authenticatie mechanisme om toegang te krijgen tot de data. Hopenlijk heeft de pincode niet direct iets te maken met de vercijfersleutel van de harddisk. In het verleden zijn daar menig beveiligde USB-sticks mank op gegaan. Dictionary attacks zijn een populair middel om ww te achterhalen.