Telecommunicatieleverancier Orange Business Services heeft een vijfjarig contract gesloten met chemieconcern DSM voor het beheer en de levering van een wereldwijd videoconferentiesysteem. Het gaat om verbindingen tussen tachtig videosystemen verspreid over locaties in twintig landen. De doelstelling is om het systeem binnen twee jaar volledig te hebben ingevoerd. Tandberg levert de hardware, VisionsConnected is betrokken als dienstverlener. Het contract heeft een waarde van enkele miljoenen euro’s.
DSM pakt de verbetering van de interne communicatie en onderlinge samenwerking aan. Dat is onderdeel van de bedrijfsdoelstellingen van het chemieconcern. Het gebruik van videoconferencing moet ook leiden tot een besparing op de reiskosten.
Eerder dit jaar kwam het topmanagement van DSM via een virtuele bijeenkomst samen om de toekomstige koers van het bedrijf te bepalen. Vierhonderd managers van het bedrijf, spraken elkaar vanaf vijf verschillende locaties verspreid over de hele wereld. Het ging om een vijf uur durende conferentie tussen managers in Heerlen, Delft, Kaiseraugst (Zweden), Shanghai (China) en Parsippany (VS). De conferentie werd gerealiseerd met standaard videocamerawerk, verzonden via digitale videoconferentie in combinatie met een many-to-many interconnection structure. De communicatie verliep via dertig op ip-gebaseerde videoconferentieterminals.
Alcatel-Lucent
DSM pakte eerder de versnippering van zijn spraaksystemen aan. Daarvoor werd een contract gesloten met Alcatel-Lucent. Orange Business Services levert sinds 2005 wereldwijde wan-diensten aan DSM. Orange is onderdeel van France Telecom.