Sophos, specialist in IT-beveiliging en databescherming, stelt vandaag zijn nieuwe, inhoudafhankelijke Data Loss Prevention (DLP)-technologie voor. Hiermee kunnen bedrijven hun strijd tegen ongewild dataverlies radicaal vereenvoudigen. Door de DLP-technologie naadloos te integreren in de nieuwe release van Sophos Endpoint Security & Data Protection (ESDP) biedt Sophos bedrijven een grotere controle over gevoelige data, zonder bijkomende licentiekosten.
Bedrijven met een beperkt budget kunnen nu één enkel systeem gebruiken om zich te beschermen tegen dataverlies, om hun netwerken te beveiligen tegen malware, adware of verdachte bestanden of handelingen. Het systeem laat ook toe niet-geautoriseerde toestellen en toepassingen te controleren. Het Endpoint-product biedt ook een extra checkbox die het mogelijk maakt om de volledige harde schijf en de verwijderbare opslagsystemen te versleutelen.
De DLP-technologie van Sophos is ontworpen om de lasten van de IT-beheerder te verlichten.Door een eenvoudige configuratie laat de oplossing ondernemingen toe om dataverlies te vermijden. Dat is mogelijk door de werknemers te waarschuwen voor mogelijke lekken voordat de gegevens worden getransfereerd. Hierdoor kunnen IT-teams flexibele veiligheidsregels hanteren die de onderneming afdoende beschermen zonder een rem te zetten op de werking of de productiviteit van de eindgebruikers.
Naast het geïntegreerd voorkomen van dataverlies vereenvoudigt Sophos’ ESDP ook de veiligheid over de platformen heen. Verbeterde mogelijkheden voor toepassing- en toestelcontrole, zoals het al dan niet toelaten van verwijderbare opslagsystemen – waaronder USB-sticks, externe harde schijven en draadloze technologie (wifi, Bluetooth en infrarood) – zijn ook inbegrepen. Via het Enterprise Console-dashboard kunnen IT-beheerders volledig gecentraliseerd veiligheidsregels voor de hele groep opstellen en tegelijk rapporteringsvereisten bepalen.
"Wij maken gebruik van onze 25 jaar ervaring in antivirus- en versleutelingstechnologie en we voegen daar DLP als surplus aan toe", zegt John Shaw, Vice President van Endpoint Security bij Sophos. "Ons systeem scant nu al elk bestand op malware, onderschept elke communicatie en controleert elke USB-stick, Bluetooth-verbinding enzovoort. Tot nog toe wou de DLP-industrie het wiel opnieuw uitvinden met aparte systemen en een aparte managementinfrastructuur. Dit remt de gebruikers af en stort het IT-team in een enorm project waar ze noch de tijd, noch het geld voor hebben. Het zijn deze overbelaste IT-teams die onze oplossing zo aantrekkelijk vinden."Sophos "verandert de spelregels" van hoe DLP wordt beheerd:
Door de nood aan een extra endpointsysteem weg te nemen, aangezien Sophos zijn eigen inhoudafhankelijke DLP-technologie ontwikkelt die het bestaande scanningssysteem ermee belast gevoelige data te controleren.
Door het vereenvoudigen en automatiseren van de creatie en het beheer van de regels voor datacontrole, wat de nood aan dure externe diensten of bijkomende IT-resources voor dagelijks beheer overbodig maakt.
Door te focussen op hoe de IT-teams hun eindgebruikers kunnen begeleiden bij het gepast gebruik van gevoelige data, wat uiteindelijk de productiviteit van de eindgebruiker zelf ten goede komt.
Sophos maakt DLP toegankelijk voor ondernemingen die aan het plafond zitten qua budget en IT-ondersteuning. De nieuwste upgrade appelleert ook aan de bedrijfsklanten die de stand-alone DLP-producten hebben getest en als niet werkbaar hebben bestempeld wegens te complex.
Extra mogelijkheden van Sophos Endpoint Security & Data Protection 9Naast het geïntegreerd voorkomen van dataverlies heeft Sophos Endpoint Security & Data Protection 9 ook verschillende nieuwe features en functies die bedoeld zijn om de wijze waarop de klanten hun endpoints beheren nog te vereenvoudigen:
Rapportering – Onze nieuwe rapporteringswizard laat IT-beheerders toe om makkelijk rapporten op te maken en aan te passen, die dan vervolgens automatisch naar bepaalde ontvangers kunnen worden gemaild. Sophos levert ook nieuwe compliancerapporten en rapporten gebaseerd op de gebruiker.
Nieuwe features voor toepassingscontrole – Sophos heeft de mogelijkheid toegevoegd om toepassingen die een invloed kunnen hebben op het netwerk en de productiviteit van de gebruiker, op de witte of zwarte lijst te zetten. Daaronder zijn VoIP, IM, P2P.
Nieuwe mogelijkheden voor toestelcontrole – Klanten kunnen nu verwijderbare opslagsystemen blokkeren/toelaten zoals USB-sticks, muziekspelers, externe harde schijven, cd/dvd-drives en draadloze technologie (wifi, Bluetooth en infrarood). Via het Enterprise Console-dashboard kunnen regels voor de hele groep centraal gecreëerd en beheerd worden en wordt de blokkering van toestellen meteen gerapporteerd.
Vereenvoudigde veiligheid over de platformen heen – MAC 10.6 64-bit is het nieuwste platform dat Sophos nu ondersteunt.
Verbeteringen aan het gecentraliseerd beheer – Klanten van Sophos genieten nu van nog meer mogelijkheden voor "role-based" beheer waaronder drie standaard niveaus (beheerder, helpdesk en enkel rapportering). Zo hebben de personen die verantwoordelijk zijn voor het beheer een grotere controle over regels en handelingen.