Een eerste groep medewerkers van de voormalige ict-dienstverlener EDS neemt zijn intrek in het Amstelveense hoofdkantoor van moederbedrijf HP. Het gaat daarbij volgens woordvoerder Herbert Wormgoor om twee- tot driehonderd man, voornamelijk afkomstig van de EDS-kantoren in Capelle aan den IJssel en Amstelveen. Het is de bedoeling dat in de loop van de tijd meer oud-EDS'ers naar het HP-kantoor aan Startbaan verhuizen.
In totaal zijn in het pand van HP nog ongeveer negenhonderd flexibele werkplekken beschikbaar. Volgens de voorlichter is de gemiddelde bezettingsgraad bij zijn bedrijf 60 procent. Dat zou betekenen dat, bovenop het huidige aantal medewerkers, in totaal zo'n 1500 nieuwe mensen in het hoofdkantoor op gezette tijden hun werkplek kunnen hebben.
Het HP-kantoor in Amstelveen is de enige vestiging van het bedrijf in Nederland. Medewerkers van EDS zitten momenteel verspreid over zes locaties: Amstelveen, Capelle aan den IJssel, Leeuwarden, Maastricht, Sittard en Utrecht. Zij kunnen wel al gebruikmaken van het ict-netwerk van HP. Incidenteel kan personeel van HP ook werken vanaf een van de EDS-locaties.
Enterprise Services
In augustus 2008 rondde ict-dienstverlener HP officieel de overname af van branchegenoot EDS. Het bedrijf betaalde 13,9 miljard dollar voor EDS, dat kortgeleden werd omgedoopt tot HP Enterprise Services. Het bedrijfsonderdeel houdt zich binnen HP voornamelijk bezig met het regelen van uitbestede bedrijfsprocessen (BPO) en uitbestede ict-diensten.
HP Enterprise Business, de dienstendivisie waarvan HP Enterprise Services (voorheen EDS) nu deel uitmaakt, heette tot nu toe HP Technology Solutions Group. Tot de divisie behoren ook de onderdelen HP Technology Services, HP Software en HP Enterprise Servers & Storage. Het laatstgenoemde onderdeel wijzigt HP in Enterprise Servers, Storage & Networking (ESS&N). Dat heeft te maken met de integratie met HP's netwerkonderdeel Procurve.
In totaal heeft HP drie divisies: Imaging & Printing Group (die zich bezighoudt met printproducten), Personal Systems Group (computerproducten) en Enterprise Business (ict-diensten).
Uit kostenoverwegingen misschien een goede beslissing, maar voor de ex-EDS’ers uit het Oosten van het land een zeer beroerde beslissing. De reistijd is onacceptabel groot.
Even gekeken wat dit voor mij zou inhouden als ik zo overgeplaatst zou worden: zo’n drie uur extra reistijd per dag.
Voor mij ruim 2uur extra reistijd, ik kom uit het zuiden.
Hoe saneer ik personeel ?
Voor mij 5 minuten reistijd op de fiets, maar ja ik woon in Amstelveen. Leuk dat iedereen aangeeft dat het voor hen niet acceptabel zou zijn. Ik mag aannemen dat er zowel personeel op vooruit als op achteruit gaat. Je moet eerst weten waar deze EDS-ers allemaal wonen voordat je kan zeggen of het goed of slecht voor hen is.
Tsja, zoals met elke verandering zijn er mensen die erop vooruitgaan en mensen die erop achteruit gaan. Jammer maar helaas.
@Floris
Zucht….
Lekkere manier van saneren, het EDS personeel komt voornamelijk van ver buiten de randstad, zoals, Leeuwarden, Maastricht, het Oosten van het land en het Zuiden van het land.
EDS had aan de overkant van HP ook een kantoor speciaal voor het ABN AMRO account, maar dit was zeer slecht bereikbaar tijdens kantooruren, de reden waarom iedereen in regio kantoren werkte.
Koude sanering of douch, blij dat ik vorig jaar mijn EDS pet aan de wilgen heb gehangen.
Het blijft een zooitje bij HP.
Ga je nu als EDS’er nu niet zelf weg, dan
wordt je wel over een jaar of twee eruit
gegooid. Die 13,9 miljard moet tocht weer
ergens vandaan komen.