De opleiding Public ICT Management van hogeschool Kenloo gaat voorlopig niet van start. De studie van de nieuwe opleider zou in september beginnen, maar er zijn te weinig studenten die zich ervoor hebben aangemeld.
Behalve Public ICT Management annuleert Kenloo komend schooljaar ook vier andere opleidingen, waaronder Bachelor Security Management en Integraal Ontwerpen. In totaal hoopte de opleider met de studies 150 tot 200 studenten aan te trekken, maar dat is niet gelukt. Voor Public ICT Management bleef de teller steken bij vijf studenten. Ook de andere opleidingen kregen veel minder aanmeldingen dan gepland.
Opleidingsmanager Trijntje van Dijk maakt wel een kanttekening bij de cijfers. Aankomend studenten die zich willen inschrijven, moeten zich eerst opgeven via de online inschrijfapplicatie Studielink, die de aanmelding vervolgens doorgeeft aan de opleider. Van Dijk sluit niet uit dat in dat proces nog enkele aanmeldingen verwerkt moeten worden.
Onbekendheid
'Toch heeft het College van Bestuur ervoor gekozen de start van de studies uit te stellen', aldus de opleidingsmanager. 'Studenten moeten een opleiding kunnen volgen in een drukke hbo-omgeving. Anders is het gewoon niet leuk om een opleiding te volgen.' De opleider vermoedt dat het gebrek aan studenten vooral te wijten is aan de onbekendheid van de opleider.
De aankomend studenten die zich hebben ingeschreven voor Public ICT Management kunnen hun opleiding beginnen bij een van de moederinstellingen van Kenloo. Dat zijn Hogeschool Arnhem-Nijmegen, Saxion en Windesheim.
De komende maanden gaat Kenloo door met het werven van studenten. De opleider hoopt dan in februari alsnog met de studies van start te kunnen gaan.
Informatieanalist
Studenten die de opleiding Public ICT Management met goed gevolg afsluiten, kunnen bij de overheid aan de slag als informatieanalist, business intelligence consultant of databaseanalist. De lesstof van de studie gaat bijvoorbeeld over architectuur en business intelligence, waarbij de opleider geregeld gastdocenten inschakelt. Kenloo werkt samen met bijvoorbeeld de Belastingdienst, Het Kadaster en ict-dienstverlener Getronics.