De ict-voorzieningen van de opleiding Bio-informatica van Hanzehogeschool Groningen zijn 'excellent en een voorbeeld voor andere opleidingen'. Dat zegt de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) in een beoordelingsrapport van de studie. Toch zijn er ook verbeterpunten.
De NVAO moet ervoor zorgen dat de onderwijskwaliteit in Nederland en Vlaanderen gewaarborgd blijft. Zo toetst de organisatie de verwachte kwaliteit van nieuwe opleidingen en geeft het advies over bijvoorbeeld de cursusduur van een studie.
De onderzoekers die een bezoek brachten aan de Hanzehogeschool Groningen waren bij de studie Bio-informatica onder andere tevreden over de applicaties die de opleider aanbiedt. Doordat de applicaties centraal beschikbaar zijn, kunnen studenten en medewerkers er overal gebruik van maken. Bovendien kunnen studenten na aanmelding op een computer hun eigen software installeren. Als de software ook nuttig blijkt, dan stelt de opleider deze ook voor medestudenten beschikbaar.
Klimaatbeheersing
Verder wordt de opleider geprezen om de keuze voor besturingssysteem Linux, omdat dit veel gebruikt zou worden in het werkveld. Studenten kunnen daarbij vijf dagen per week een beroep doen op de netwerkbeheerder.
Toch zijn er ook punten van kritiek. 'De klimaatbeheersing in de computerlokalen is voor verbetering vatbaar', aldus de beoordelaars. 'Vooral in de zomermaanden kan het er warm worden.' De opleider zou daarom plannen maken om de computers in de zomer een verdieping lager te plaatsen, omdat daar betere klimaatbeheersing mogelijk is. Ook wordt bekeken of het mogelijk is de apparatuur voor dataopslag buiten de computerlokalen te plaatsen.
Hanzehogeschool Groningen
De Hanzehogeschool Groningen is in 1993 ontstaan na een fusie van de Rijkshogeschool Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. De hogeschool heeft ruim zestig bacheloropleidingen en met ruim 20.000 studenten en 2.200 personeelsleden. Naast bacheloropleidingen biedt de hogeschool hbo-masteropleidingen en post-hbo-opleidingen aan.