Opdrachtgevers die op uitzendbasis gebruikmaken van ict'ers, moeten ervoor zorgen dat ze een groep reservekrachten paraat hebben staan. Dat zegt directeur Aart van der Gaag van branchevereniging van uitzendbureaus ABU. De extra mensen kunnen dan bijspringen als andere medewerkers getroffen zijn door de Mexicaanse griep.
Volgens Van der Gaag is de ict'er een van de medewerkers die betrokken zijn bij de kritische bedrijfsprocessen. 'Wanneer er een griepaanval zou uitbreken en personeel thuis komt te zitten, stokt het productieproces en de dienstverlening', aldus de directeur. Ook zouden bedrijfssystemen niet meer werken. Het analyseren van bedrijfskritische processen moet dat voorkomen.
Als opdrachtgevers met een uitzendbureau om de tafel gaan zitten, kunnen zij preventief een pool van werknemers selecteren. Van der Gaag: 'Het verzuim kan volgens experts wel oplopen tot vijftig procent. Als bedrijven dan personeel flexibel willen kunnen inzetten, moeten zij dat nu gaan regelen.'
Goed bezig!
Depopulation – NWO style:
Het mexiciaanse griepvirus is op zich niet gevaarlijk.
Het vergif zit ‘m juist in de vaccinatie ertegen.
Daar kun je kapot aan gaan.
Mooi staaltje van angstzaaierij ten bate van den eigen profit margin.
Deze Zwijn griep heeft in ergst geval een sterftegeval van 2 a 3%. Probleem is de grote aantallen die besmet kunnen raken. Men zegt tussen (33-50%) Nu in de zomer periodes blijkt het al een probleem (Griep in warme tijden komt normaal niet voor) laat staan als het kouder wordt.
Deze reserve krachten die men graag wil die kunnen uiteindelijk ook ziek worden. Dus moeten ze best veel in de reserve hebben. En hoe snel komt men aan systeem/netwerk en applicatie beheerders die een onbekend, voor hen, infrastructuur goed kan beheren. Zijn er wel genoeg beheerders beschikbaar om op een reserve bank te zitten.
Beste is dat men er gaat zorgen dat men vanuit huis kan werken. Hoe minder men op pad is en onder mensen komt hoe kleiner de kans om ziek te worden. Ook is het slim om een eten en benodigdheden voorraad in huis te hebben voor een paar maanden. Uiteindelijk ligt het aan elk individu om zichzelf voor te bereiden op wat komt.
Goed idee hoor, zo’n reservepeloton. Dan kunnen die mooi alle klanten blijven bedienen. Want het personeel van die klanten blijft natuurlijk gewoon hard doorwerken en is natuurlijk (i.t.t. die zwakke IT-nerds) volkomen immuun voor allerlei rare ziektes…
Computable is altijd al een blad geweest dat geen enkel broertje dood heeft aan de mensen die hard werken in de ICT om daar een boterham te verdienen.
Het is natuurlijk een grove schande dat ze wederom dit soort aperte onzin plaatsen. Ik zou die meneer graag even op de bek slaan.
En de groep reservekrachten is zeker resistent tegen de Mexicaanse griep? Sommige mensen blijken inderdaad alleen maar lucht te kunnen ‘verplaatsen’.
We hebben in ons software-huis 150 man in dienst, waarvan er zo’n 100 gedetacheerd zijn.
De suggestie wordt gedaan dat we dus even een reserve-peloton van 50 tot 75 mensen aan moeten leggen.
– waar halen we “even” zoveel gekwalificeerde mensen vandaan
– vanwege de recessie hebben we helaas afscheid moeten nemen van een aantal collega’s, en ook nu nog moeten we op de centen letten. Hoe gaan we dit financieel verantwoorden naar onze achterban, als we het al op kunnen brengen
– wat doe ik met deze 50 mensen als de epidemie weer terug is naar Mexico
Kortom, leuk bedacht, maar ik krijg de indruk dat de auteur niet helemaal gekeken heeft naar de haalbaarheid.
Daarnaast: de meeste dingen in de ICT lopen ook wel door als mensen er niet zijn, kijk maar naar de vakanties. Er zal hooguit tijdelijk wat minder ondersteuning zijn en de ontwikkeling van nieuwe applicaties zal wat vertraging oplopen.
Een website of applicatie zal echt niet minder functioneren omdat de beheerder aan het vechten is tegen wat mexicaanse griepvirussen. De stelling is mijns inziens dan ook wat overdreven.