Hitachi Data Systems (HDS), leverancier van service-oriented storage-oplossingen, heeft een opdracht gekregen om de opslagomgeving van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis te vernieuwen. Ict-dienstverlener PQR integreert de storage van HDS met andere merken die in het datacenter staan.
De behoefte aan een nieuwe oplossing is volgens de betrokken partijen ingegeven door de explosieve groei van data. Die is veroorzaakt door alle digitaliseringprojecten en het project ‘Digitale Ziekenhuis' dat in 2010 wordt opgeleverd. Onder dit project vallen alle initiatieven die ertoe moeten leiden dat de workflows en processen op de nieuwe locatie van het ziekenhuis op elkaar zijn afgestemd en volledig digitaal worden ondersteund. Door verschillende lagen aan te brengen in de nieuwe storage-infrastructuur, is het hospitaal ervan verzekerd dat kritieke data, zowel medisch als niet-medisch, altijd beschikbaar is.
Een belangrijke eis van het ziekenhuis was dat de bestaande opslagcapaciteit van verschillende leveranciers zoveel mogelijk moest worden benut. Samen met partner PQR, gespecialiseerd in de toepassing van storage-oplossingen in medische omgevingen, is een nieuwe infrastructuur ontworpen waarin de bestaande opslag wordt gevirtualiseerd. Hierdoor hoeft de aanwezige apparatuur nog niet te wordenvervangen, aldus HDS en het Maasstad Ziekenhuis.
Nieuwe locatie
Ook de synchronisatie van data op meerdere locaties was een belangrijk aandachtspunt voor het ziekenhuis. Eind 2010 wordt een compleet nieuwe locatie geopend en staat de data op een primaire en secondaire plek, enkele kilometers van elkaar. Zowel de medische als niet-medische informatie moet dan beschikbaar zijn. "Met deze vernieuwde storage-infrastructuur kunnen we beter inspelen op de wensen van artsen en medewerkers. Uiteraard profiteren uiteindelijk onze patiënten van een efficiëntere informatievoorziening", zegt Danjan Mudde, Projectmanager bij Maasstad Ziekenhuis. "Het Maasstad Ziekenhuis heeft hoge, maar realistische ambities. Hierdoor stellen wij hoge eisen aan onze leveranciers. Samen met onze partner Storage United B.V. zochten wij een partij waarmee we het meeste uit onze bestaande omgeving konden halen. HDS koppelde de beste oplossing aan een interessante investering met zo laag mogelijke onderhoudskosten. Daarnaast wist het samen met PQR onze bestaande investeringen optimaal in het nieuwe plaatje te passen. Met deze infrastructuur zijn we volledig up to date en klaar voor de toekomst."
Hiervoor adviseerde HDS synchrone mirroring, waardoor data gelijktijdig op meerdere plaatsen wordt opgeslagen. Inclusief de uitbreiding van de infrastructuur met een USP VM-platform en AMS 2000 van HDS, beschikt het ziekenhuis dan over een totale opslagcapaciteit van bruto 94 Terabyte. Verder wordt de huidige omgeving opgeschoond door archivering van data op meerdere opslaglagen (tiers). Hiermee verwacht het Maasstad Ziekenhuis 40 procent capaciteit in primaire opslag en high-end disk terug te winnen.
Wat een nep-journalistiek bij Computable.
Dit is een bijna 100% letterlijk overgeschreven persbericht van drie maanden geleden!
Denkt u dat wij gek zijn?