Microsoft verlengt toch wel de downgrade van Windows 7 naar Window XP van een half jaar naar anderhalf jaar. Klanten die een pc kopen met de nieuwste versie van het besturingssysteem, kunnen tot maart 2011 terugschakelen naar Windows XP. Gisteren meldde de softwaremaker nog niet van op de hoogte te zijn van een verlengde downgrade. Inmiddels laat de woordvoerder weten dat de downgrade inderdaad is verlengd.
Het gaat om gebruikers van Windows 7-versies Professional en Ultimate. Bij voorlopers van het Windows-besturingssysteem was het alleen mogelijk om naar de versie daarvoor te downgraden. De softwaremaker besloot onlangs dat gebruikers bij Windows 7 het besturingssysteem ook kunnen downgraden naar Windows XP, twee versies eerder. Gebruikers met een Windows Volume Licentie kunnen sowieso downgraden naar een eerdere versie. Volgens productmanager Olivier van Noort maken veel Nederlandse bedrijven gebruik van een dergelijke licentie.
Windows 7 wordt uitgebracht in zes versies, twee daarvan zijn bedoeld voor de zakelijke markt. Dat zijn de versies Enterprise en Professional. Anders dan bij Vista, hebben uitgebreidere versies van Windows 7 alle mogelijkheden van eenvoudiger versies. 'Bij Windows Vista was het zo dat een versie hoger op de ladder soms functies niet had, die wel zaten in een versie eronder. Dat is nu aangepast', aldus Van Noort.
Voor thuisgebruikers is er de versie Windows 7 Home Edition. Er komt ook een aanpaste versie op de markt voor ontwikkelingslanden. Voor de netbookgebruiker is er de versie Windows 7 Starter. Computerhobbyisten kunnen kiezen voor de versie Windows Ultimate
Expert Windows 7?
Ben je ook helemaal thuis in Windows 7 of een willekeurig ander besturingssysteem? Meld je dan nu als expert voor het Topic Besturingssystemen aan! Stuur een e-mail met contactgegevens en een korte motivatie waaruit de expertise blijkt naar besturingssystemen@computable.nl.
Gezien de kwaliteiten van Windows 7 zou de downgradebehoefte ook wel minder zijn
> Gezien de kwaliteiten van Windows 7 zou de downgradebehoefte ook wel minder zijn
Dat dacht men ook voordat Vista uitkwam… tot een half jaar voordat Vista uitkwam was iedereen ook helemaal lyrisch over hoe geweldig het allemaal zou zijn… (Hetzelfde trouwens met alle voorgaande versies…)
In 2012 willen de klanten downgraden naar Windows 7.
@ bert-jan
ja hoor en daarna upgraden ze naar 95 nu duidelijk ???
@han v mourick
Wat bedoel je precies met “nu duidelijk”?
Ik vraag me af welk voordeel windows 7 biedt als je voor XP software een virtuele mchine moet starten.
Dat kun je ook op een mac of een linux-machine waarbij de laatste veel goedkoper komt, en beide een betere staat van dienst hebben waar het de beveiliging tegen virus&co aangaat.
> daarna upgraden ze naar 95 nu duidelijk ???
Als je windows 95 ge�nstalleerd krijgt is deze wel supersnel 🙂
@Jan van Leeuwen:
De downgrade heeft niets met een virtuele machinen te maken, maar met het feit dat je nog steeds kunt kiezen voor XP ipv W7.
@Jaap:
Een snel’le W’95? Mij niet gezien, gezien de vele bugs die daar in zaten….
Ik denk zelf dat MS deze optie nu biedt, omdat er nogal wat gekrakeel is over het wel of niet bieden van vitualisatie van XP. Dat zal alleen in de duurdere zakelijke versies kunnen.
Er wordt wel steeds geroepen dat XP zo stabiel is, maar is heb daarnaast nog een Vista (Business versie) machine draaien, die ook nauwelijks vast loopt. Doet ie dat wel, dan test ik het op XP en daar loopt het meestal op hetzelfde punt ook vast.
Het enige nadeel van Vista (en ik zie de bui voor Windows 7 ook al hangen) voor mij is dat het in de loop van de tijd steeds trager wordt. Na een upgrade van 2Gb naar 4Gb geheugen, is de machine wel wat sneller. De oorzaak is naar mijn idee de steeds toenemende hoeveelheid patsches en updates en extra meedraaiende beveiligingssoftware.
Ik wacht wel af. Ik heb nog een licentie XP liggen… Ik ga die versie maar eens slipstreamen om een up-to-date install cd te maken, nooit onverstandig.