Het aantal huishoudens dat toegang heeft tot een glasvezelverbinding is het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Het eerste kwartaal van 2008 konden nog 188.000 huishoudens kiezen voor een glasvezelverbinding, inmiddels zijn dat er 349.000. Dat blijkt uit cijfers van Stratix Consulting. Bijna 40 procent van de glasvezelverbindingen wordt ook daadwerkelijk gebruikt. Het aantal actieve abonnees groeide het afgelopen jaar van 84.000 naar 139.000.
Bij de bijna 350.000 huishoudens komt de glasvezel tot aan de voordeur. 'Dat zijn huishoudens die het glasvezel binnen bereik hebben. Zij zijn klaar om aangesloten te worden, maar kunnen nog geen diensten afnemen', legt René Wevers van Stratix uit. Bij 216.000 huishoudens komt de glasvezel in de meterkast binnen. Dat is een toename van 52 procent vergeleken met een jaar eerder.
Het aantal huishoudens dat op glasvezel kan worden aangesloten, verschilt erg per provincie. In Zeeland en Drenthe is er nog geen glasvezel tot aan de deur. Noord-Brabant heeft het meeste aantal huishoudens dat kan worden aangesloten op glasvezel: iets meer dan 73.000. Het merendeel van die aansluitingen zijn respectievelijk in de gemeenten Geldrop-Mierlo, Eindhoven en Valkenswaard. In deze gemeenten wordt meer dan de helft van deze aansluitingen ook daadwerkelijk gebruikt.
Meer dan een miljoen
Onderzoeksbureau Telecompaper stelt in een recent onderzoek dat er in 2013 meer dan een miljoen mensen gebruik maken van Fibre-to-the-Home. Eind 2009 zal het aantal gebruikers meer dan een half miljoen bedragen.
Begin juni 2009 werd bekend dat provincie Limburg zijn achterstand in het glasvezelnetwerk wil aanpakken door een investering van honderd miljoen euro. Dat geld wil de provincie steken in een nieuw op te zetten Limburgs glasvezelbedrijf, in ruil voor een minderheidsaandeel.
Tijd dat het glasvezel gebeuren nog een stap verder evolueert, zodat bij nieuw te bouwen huizen glasvezelstopcontacten in iedere kamer aanwezig zijn.
Dan kan mijn leefomgeving verlost worden van verstikkende wifi stralingsdekens.
Nou ik heb zelf glasvezel van kpn . ik gebruik de homeplug via stopcontact werkt super bijna geen verlies
i.p.v een kabel aanleggen.
waarvoor je weer moet boren.:)