Je hebt shampoo voor droog en futloos haar, shampoo die het haar meer volume geeft en shampoo die je haar gezond maakt (alsof je haar bronchitis kan hebben). Kortom als ik gezond haar wil dat niet droog en futloos is, met volume en dat ook nog eens naar tropisch fruit ruikt dan moet ik een cocktail van shampoos gebruiken.
Omdat die cocktail niet bestaat moet ik elke keer in de supermarkt een keuze maken uit meer dan 83 verschillende shampoos. De enige shampoo die ik kan laten staan is anti-roosshampoo omdat ik vind dat een beetje columnist wat roos op zijn schouders hoort te hebben.
Met browsers is het net zo. Vroeger had je Netscape en Explorer. Nu kan ik uit bijna net zo veel browsers kiezen als shampoos. Download nu Google Chrome (Surf nog sneller!), lees ik op de Googlehomepage. Hoezo sneller? Wat was er mis met mijn oude browser?
Google Chrome
Er was natuurlijk van alles mis met mijn browser, daarom heb ik er ook twee geïnstalleerd op mijn computer. Maar als ik Google Chrome gebruik, kan ik een aantal dingen weer niet en geeft 'ie websites weer anders weer dan wanneer ik Internet Explorer of Firefox gebruik.
Nu nog sneller! Het klink ook als een reclame van Omo. Wasmiddelen komen ook telkens weer met een nieuwe formule die de was nog schoner maakt. In de jaren zeventig maakte Omo al door en door schoon. Twintig verbeteringen verder doet Omo nog steeds hetzelfde. Het maakt door en door schoon. Als de was nu eens automatisch gestreken werd.
Tenslotte vraag ik mij nog één ding af: Waarom is er wel shampoo voor elke dag, maar waarom komt er niemand op het idee om shampoo te maken waarmee je maar één keer per week je haar hoeft te wassen?
O ja, mocht je deze column via Computable.nl lezen en niet leuk vinden probeer dan eens Safari 3.2.2.. Dan is 'ie wel leuk.
Toch jammer dat het kruimelpad nog steeds niet klopt
De browser wordt HET platform die voor een groot deel het besturingsysteem gaat vervangen. Dus niet meer alleen statische webpagin’s bekijken maar volledige applicaties draaien in de browser met de performance van een desktop applicatie. En dan is de snelheid van de browser (met name de verwerking van javascript) wel degelijk van belang.
@ Mc Cloud,
een tendens maar nog lang geen werkelijkheid.
Komisch is dat we vroeger met terminals werkten en dat op deze manier we weer terug zijn bij het idee van een centrale machine met domme terminals.
De geschiedenis herhaalt zich.
Tevens zeer onder de indruk van Opera. En een van de snelste.
Safari vind ik (voor windows) bizar en eigenlijk een beetje achterhaald betreft functionaliteit. De rss lezer is dan wel weer retecool.
Geloof dat er, uit mijn hoofd, ongeveer iets van 200-300 verschillende browsers in totaal zijn. Helaas geen cijfers paraat. Dus leef je uit zou ik zeggen. ‘Shampoo’ merken genoeg.
“Komisch is dat we vroeger met terminals werkten en dat op deze manier we weer terug zijn bij het idee van een centrale machine met domme terminals.”
Heel scherp opgemerkt Jan Ik heb er nog toevoeging op;
Het gemiddelde ict kennisnivo van “de ict-gebruiker” gaat steeds verder omlaag, zodat niet alleen de (domme) terminals maar ook de (eind)gebruikers zelf steeds meer afhankelijker worden van CENTRAAL OPGESLAGEN KENNIS 🙂
Volgens “The Hacker ethic”
3. All information should be free.
4. Mistrust authority?promote decentralization.
is dat niet zo’n beste ontwikkeling.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hackers:_Heroes_of_the_Computer_Revolution